Πτώση 137.000.000 ευρώ της αγοραστικής αξίας της Μπάρτσα λόγω… Μέσι

Η αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα αναμένεται να ρίξει κατά περίπου 137 εκατ. ευρώ την αγοραστική αξία της καταλανικής ομάδας, σύμφωνα με τη συμβουλευτική εταιρεία “Brand Finance”, η οποία προβλέπει πως θα υπάρξει μείωση ύψους 11% σε σύγκριση με την τρέχουσα αποτίμηση του κλαμπ (1,266 δις ευρώ). 

Η μεγαλύτερη πτώση θα επέλθει στα εμπορικά εισοδήματα της «Μπάρτσα», τα οποία αναμένεται να μειωθούν κατά 77 εκατ. ευρώ, με αποκορύφωμα τις πωλήσεις στις φανέλες και στα άλλα προϊόντα του κλαμπ που είχαν τη «σφραγίδα» και το όνομα του Αργεντινού, όπου οι απώλειες θα ξεπεράσουν τα 43 εκατ. ευρώ!

Σημαντική πτώση αναμένεται και στις εισπράξεις της Μπαρτσελόνα στις ημέρες των αγώνων, όπου υπολογίζεται πως θα χάσει περίπου 17 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την έκθεση «Brand Finance Football 50/2021», η Μπαρτσελόνα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό brand στον κόσμο, έχοντας μπροστά της μόνο τη Ρεάλ Μαδρίτης, η αξία της οποίας αποτιμάται στα 1.276 δις ευρώ.

«Η παρουσία του Μέσι στη Μπαρτσελόνα επέτρεψε αναμφίβολα στον σύλλογο να προσελκύσει οπαδούς, συνδρομητές, καλύτερους παίκτες, προπονητές, επιχειρηματικές συμφωνίες και να κερδίσει τρόπαια. Η αποχώρησή του μπορεί να κοστίσει πολύ στον σύλλογο και να προκαλέσει μια οδυνηρή πτώση της αξίας της» εξήγησε η Τερέζα ντε Λέμους, διευθύνουσα σύμβουλος της “ Brand Finance” στην Ισπανία.

To Top