Πυρά από Αυγενάκη: «Το σχέδιο νόμου που συζητάμε αποτελεί αναγκαιότητα»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μίλησε για φορείς που «δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στον χώρο του αθλητισμού».

Η «εξυγίανση του αθλητικού οικοσυστήματος» είναι ο στόχος της κυβέρνησης σύμφωνα με τα λεγόμενα του Λευτέρη Αυγενάκη, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής όπου ξεκίνησε την Παρασκευή 11/9 η συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού που με την τροποποίηση που έκανε παρεμβαίνει στο χρόνο των εκλογών των Ομοσπονδιών τις οποίες προσδιορίζει για το δίμηνο Νοέμβριος – Δεκέμβριος αν και η ΕΠΟ για παράδειγμα, έχει αποφασίσει να διεξαχθούν στις 9 Οκτωβρίου, εξαπέλυσε πυρά για «αθλητικούς φορείς (σωματεία, ενώσεις, ομοσπονδίες), όπου η αρτηριοσκλήρωση των μηχανισμών τους, η έλλειψη πολλές φορές διαφάνειας και δημοκρατικότητας στο εσωτερικό τους και μια σειρά άλλων παθογενειών, δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στον χώρο του αθλητισμού. Είναι αυτό που λέμε ότι το χτένι έφτασε στον κόμπο πλέον. Πλέον μιλούν γεγονότα, αθλητές, παράγοντες».

Και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να είμαι άδικος και αφοριστικός προς την κορυφή του αθλητικού οικοδομήματος. Όμως θεωρώ πως η διοικητική ανανέωση, ο εκδημοκρατισμός και το νοικοκύρεμα των αθλητικών οργανισμών είναι απολύτως αναγκαία. Θεωρούμε πως η φωνή της βάσης του αθλητικού οικοδομήματος πρέπει να ακούγεται και πως όλοι μαζί πλέον, την επόμενη ημέρα, με την εμπειρία των παλαιοτέρων και τη φρεσκάδα των νέων, να είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε τον αθλητισμό του μέλλοντος, όπως διαμορφώνεται σήμερα».

Όπως τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης, η κυβέρνηση προχωράει βάσει σχεδίου… «Η αθλητική μεταρρύθμιση από την Κυβέρνησή μας, με τις μέχρι τώρα νομοθετικές και όχι μόνο πρωτοβουλίες, εξελίσσεται βήμα – βήμα και προχωράμε βάσει σχεδίου. Με απόλυτη συνέπεια στα όσα είχαμε πει πάλι εδώ στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση τότε του πρώτου νομοσχεδίου μας, το οποίο στην ουσία αποτελούσε την αρχή της αυτονόητης, για πολλά χρόνια, αθλητικής μεταρρύθμισης.

To Top