«Πυρ εις την μάχην ζωής ή θανάτου»!

Ο Αρης δίνει την Κυριακή έναν αγώνα ζωής ή θανάτου απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Αυτή δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ο Αρης δίνει έναν αγώνα επιβίωσης.

H εφημερίδα Goal έχει σήμερα αναφορά στο παρελθόν…

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Βετεράνοι ποδοσφαιριστές των «κίτρινων» βρίσκουν πολλές ομοιότητες της φετινής εφιαλτικής χρονιάς για την ομάδα με εκείνη της σεζόν 1962-63 κατά την οποία η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε την παραμονή της σε αγώνες μπαράζ.

Η λύτρωση του Αρη, μετά από μια απίστευτα κακή χρονιά στην οποία οι «κίτρινοι» δυσκολεύονταν να αποσπάσουν -όπως συμβαίνει και σήμερα- έστω κάποιες εντός έδρας νίκες ήρθε στις 16/6/1963, όταν στα μπαράζ αντιμετώπισε στο ουδέτερο γήπεδο της Λαμίας την Προοδευτική την οποία κέρδισε με 3-1. Χιλιάδες φίλαθλοι του Αρη σύμφωνα με εφημερίδες της εποχής ταξίδεψαν γι’ αυτό το παιχνίδι στη Λαμία.

«Από πολύ μικρός βρέθηκες να ταξιδεύεις για τον Αρη με τα πούλμαν της χαράς στην Κατερίνη, τη Δράμα, στις Σέρρες, στη Βέροια, τον Βόλο και στη… Λαμία που σηματοδοτεί το 62-63. Τη ζοφερή για την ομάδα χρονιά που έφτασε στο χείλος του υποβιβασμού και σώθηκε με τα χίλια ζόρια…» έγραψε ο Γ. Αναστασιάδης, γιος του Ολυμπιόδωρου Αναστασιάδη (μέλος παλιών ΔΣ του Αρη) στο βιβλίο «Αρης 1914-2004»”

To Top