ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πωλήθηκε σε μεγιστάνα το 49% των Νετς με μυθικό ποσό

Το πρώτο βήμα για την αλλαγή ιδιοκτησίας στους Νετς έγινε. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο Ρώσος Μιχαήλ Προχόροφ συμφώνησε στην πώληση του 49% μετοχών στον Τζόζεφ Τσάι. Ο Ταϊβανεζοκαναδός είναι ένας 53χρονου ζάπλουτος επιχειρηματίας, που έχει υπό την ιδιοκτησία του έναν κινεζικό κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου (Alibaba).

Το ποσό για τη μεταβίβαση των μετοχών θα βασιστεί πάνω στην αποτίμηση των Νετς στα 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Προχόροφ θα παραμείνει ιδιοκτήτης της ομάδας του Μπρούκλιν για άλλα τέσσερα χρόνια, ωστόσο τότε ο Τσάι θα έχει το δικαίωμα να ενεργοποιήσει οψιόν για να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο των Νετς αποκτώντας την πλειοψηφία των μετοχών. Στο deal πάντως ΔΕΝ περιλαμβάνεται και η απόκτηση του γηπέδου της ομάδας, Barclays Center και όλων των χρήσεών του, καθώς αυτό μέχρι νεωτέρας θα παραμείνει υπό τον έλεγχο του Προχόροφ.

Ο Τσάι, που έχει γεννηθεί στην Ταϊβάν αλλά έχει σπουδάσει στο Γέιλ και έχει καναδική υπηκοότητα, είναι εδώ και χρόνια fan του ΝΒΑ και θέλησε να επεκταθεί στο χώρο του μπάσκετ επενδύοντας σε μία ομάδα που έχει εξελιχθεί σε ζημιογόνα επιχείρηση, καθώς οι αρχικές επενδύσεις του Προχόροφ δεν έπιασαν τόπο.

To Top