ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πως η Σλασκ συνέδεσε για πάντα την ιστορία της με τον Άρη!

Η Σλασκ θεωρείται η πιο αναγνωρίσιμη ομάδα του Πολωνικού πρωταθλήματος. Μετράει 18 πρωταθλήματα και 14 κύπελλα, όμως σε ότι αφορά την Ευρώπη έχει συνδέσει για πάντα το όνομά της με τον… Άρη! 

Ο Άρης με τους Πολωνούς έπαιξε την περίοδο 1991-92, σε ένα «ζευγάρι» παιχνιδιών που έδωσε στην ομάδα την πρόκριση στους ομίλους τoυ κυπέλλου πρωταθλητριών. Για την Σλασκ παρά το αποτέλεσμα (δύο ήττες σε ισάριθμους αγώνες) τα παιχνίδια αυτά έμειναν στην ιστορία, μιας και ήταν τα πρώτα Ευρωπαϊκά της ομάδας.

Ήταν η χρυσή δεκαετία της Πολωνικής ομάδας, η χρυσή δεκαετία που το μπάσκετ έγινε θρησκεία στο Βρότσλαβ σε μια εποχή που η μπασκετική Αυτοκρατορία του Άρη άρχισε να “δύει”. Την περίοδο 1991-92 η Σλασκ έπαιξε το πρώτο της Ευρωπαϊκό ματς στο Centennial Hall με τον αντίπαλο να είναι ο διάσημος Άρης Θεσσαλονίκης», αναφέρεται σε αφιέρωμα των Πολωνικών μέσων στην Σλασκ.

Ο Άρης είχε επικρατήσει με 75-74 στην Πολωνία και σφράγισε την πρόκριση στο (κεκλεισμένων των θυρών) Αλεξάνδρειο με 106-88.

Παράλληλα, μια πολωνική ομάδα πάντα θα ξυπνά όμορφες αναμνήσεις στον κόσμο του Άρη, καθώς κόντρα στην Πρόκομ οι κίτρινοι κατέκτησαν τον τρίτο ευρωπαϊκό τίτλο τους και… έραψαν το δεύτερο αστέρι στη φανέλα, το 2002-03 με νίκη 84-83 στο Παλέ.

To Top