Πως να διαβάσεις σωστά τη φόρμα των ομάδων

Προσπαθώντας να επιλέξεις το σωστό bet, το πρώτο πράγμα που κάθε παίχτης κοιτάει δεν είναι άλλο από την πρόσφατη φόρμα των 2 ομάδων που κοντράρονται. Η φόρμα είναι ένα από τα καθοριστικά στοιχεία που όλοι οι παίχτες αρχάριοι ή έμπειροι σίγουρα θα κοιτάξουν. Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί αρχικά είναι ότι για να διαβάσεις σωστά την φόρμα είναι απαραίτητο να διαχωρίσεις την εντός από την εκτός έδρας φόρμα μια ομάδας.

Εντός/ Εκτός φόρμα

Για να διαβάσεις σωστά τη φόρμα μιας ομάδας πρέπει θα διαχωρίσεις την εντός έδρας φόρμα από την εκτός, καθώς πολλές φορές συναντάμε μια ομάδα που είναι πανίσχυρη στην έδρα της αλλά μόλις φεύγει μακριά από αυτήν εξαφανίζεται και συνήθως χάνει με κατεβασμένα χέρια. Διαχωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την φόρμα, συνήθως προκύπτουν πολύ δυνατά value bets ειδικά όταν μια ομάδα παίζει εντός και έρχεται από κάποια άσχημα εκτός έδρας αποτελέσματα ή και το αντίθετο.

Μην μένεις μόνο στο αποτέλεσμα

Μια ομάδα που έρχεται από συνεχόμενες νίκες είναι η αλήθεια πως αποτελεί πολύ ελκυστικό σημείο για ποντάρισμα, ιδιαίτερα μάλιστα να κοντράρεται με ομάδα που στα τελευταία παιχνίδια δεν έχει καλά αποτελέσματα και ζορίζεται να κερδίσει. Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει κάθε παίχτης στοιχήματος να γνωρίζει είναι ότι τα αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο είναι σχετικά, καθώς δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Γι’ αυτό και πριν καταλήξεις να ποντάρεις πέρα από τα αποτελέσματα τσέκαρε και τους παρακάτω πολύ σημαντικούς παράγοντες:

  • Σύγκρινε εντός έδρας φόρμα με την εκτός έδρας φόρμα της αντίπαλης ομάδας
  • Ψάξε το πόσο εύκολα κέρδισαν ή έχασαν οι ομάδες στα τελευταία τους παιχνίδια
  • Μάθε τα νέα των ομάδων σχετικά με απουσίες ή κλίμα αποδυτηρίων και δηλώσεις προπονητών
  • Ποιο σύστημα παίζει κάθε προπονητής και πως προσεγγίζει τους αγώνες
  • Το στυλ του παιχνιδιού που ακολουθεί κάθε ομάδα όταν η μία παίζει εντός και η άλλη εκτός
  • Τα γκολ που βάζουν όταν παίζουν εντός έδρας και εκτός έδρας
  • Τον καιρό. Οι καιρικές συνθήκες μπορούν να επηρεάσουν την ροή ενός αγώνα
  • Το γήπεδο αν έχει φυσικό ή πλαστικό χορτάρι

Παράγοντες που επηρεάζουν την φόρμα

  • Οι παίχτες: Οι απουσίες ή οι επιστροφές βασικών κατά βάση παιχτών επηρεάζουν πολύ σημαντικά την φόρμα της ομάδας και θα πρέπει πάντοτε να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν.
  • Οι προπονητές: Οι προπονητές παίζουν πάντα τον δικό τους ρόλο, καθώς πολλοί είναι αυτοί που τα πηγαίνουν ιδιαίτερα καλά κόντρα σε κάποιες ομάδες έχοντας φτιάξει προϊστορία νικών, ενώ κόντρα σε άλλες δεν τα καταφέρνουν καλά. Επίσης, κάποιοι προπονητές έχουν και μια άτυπη κόντρα μεταξύ τους, οπότε όλα αυτά τα στοιχεία είναι σημαντικά για να ληφθούν υπόψιν στην επιλογή σημείου.
  • Ευρωπαϊκά παιχνίδια: Όταν ανάμεσα σε 2 αγωνιστικές οι ομάδες παίζουν μεσοβδόμαδα ευρωπαϊκά παιχνίδια τότε αναμφίβολα η φόρμα αυτών των ομάδων επηρεάζεται, καθώς ειδικά αν το παιχνίδι στην Ευρώπη έχει βαθμολογική σημασία ή είναι νοκ άουτ, τότε ίσως πολλοί παίχτες ρίξουν το βάρος στην Ευρώπη, κάτι που θα επηρεάσει την απόδοσή τους στο εγχώριο πρωτάθλημα. Καλό λοιπόν θα ήταν να γνωρίζεις ποιες ομάδες παίζουν μεσοβδόμαδα ευρωπαϊκά παιχνίδια και να τις αποφεύγεις.
  • Διακοπή για εθνικές: Η διακοπή για παιχνίδια εθνικών ομάδων μπορεί κυριολεκτικά να καταστρέψει τη φόρμα μια ομάδας που έρχεται από καλά αποτελέσματα. Αντίθετα μια ομάδα που δεν παίζει καλά μπορεί να επωφεληθεί της διακοπής και να ανασυνταχθεί. Γι’ αυτό και αγωνιστικές μετά από διακοπή για εθνικές θέλουν μεγάλη προσοχή και όχι μεγάλα ανοίγματα στο ποντάρισμα
  • Προϊστορία: Η προϊστορία μπορεί να μην έχει άμεση σχέση με τη φόρμα των ομάδων, ωστόσο αποτελεί ένα καλό στοιχείο για να δεις όχι μόνο το ποια ομάδα έχει το πάνω χέρι αλλά και πως αντιμετωπίζουν τα ματς μεταξύ τους οι δυο ομάδες, πόσα γκολ μπαίνουν κ.α.
  • Τα γκολ: Η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου είναι το γκολ, αυτό χαρίζει τη νίκη άσχετα αν τελικά έπαιξες καλά ή όχι. Πριν ποντάρεις ψάξε τα στατιστικά και δες πως κερδίζει κάθε παιχνίδι της μια ομάδα ή αντίστοιχα πως το χάνει. Μια ομάδα που κερδίζει τα παιχνίδια της με 2, 3 ή και 4 γκολ σε κάθε αγώνα αποτελεί ένα πολύ καλό ποντάρισμα σε σύγκριση με μια ομάδα που κερδίζει δύσκολα με ένα γκολ σε κάθε παιχνίδι. Επίσης, τα γκολ που δέχεται μια ομάδα παίζουν πάντα ρόλο. Μια ομάδα που κρατάει συχνά το μηδέν είναι προτιμότερη από μια ομάδα που ναι μεν βάζει γκολ αλλά δέχεται κιόλας αρκετά.

Κλείνοντας, η φόρμα παίζει μεγάλο ρόλο όμως φόρμα δεν είναι απλά μια εικόνα σε ένα πινακάκι με νίκες ή ήττες. Μέσα στη φόρμα μπαίνουν και άλλα στοιχεία που την επηρεάζουν και την αλλάζουν, τα οποία θα πρέπει να λαμβάνεις υπόψιν σου πριν αποφασίσεις να ποντάρεις σε ένα σημείο. Το στοίχημα θέλει χρόνο, αφοσίωση, καλή μελέτη και πειθαρχία για να αποδώσει.

Στο Bookmakers.gr θα βρεις όλα τα μυστικά του stoiximan!

To Top