Πως προκρίνεται ο Άρης στο Γιούροκαπ

Ο Άρης δεν προκρίθηκε από χθες στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ, γιατί η Νίμπουρκ έχασε από τη Ρουντούπις. Οι κίτρινοι θέλουν να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και υπό αυτό το σκεπτικό υπάρχει μπροστά τους η πρόκληση της πρώτης θέσης στον όμιλο, αν κερδίσουν και τα δύο παιχνίδια που έχουν, με Νίμπουρκ και Ρουντούπις.

Τα σενάρια πρόκρισης είναι πολλά και… δαιδαλώδη. Ο Άρης μπορεί να κάνει τα… απλά και να κερδίσει. Οι κίτρινοι με δύο νίκες, μέσα στη Τσεχία επί της Νίμπουρκ και στο Αλεξάνδρειο επί της Ρουντούπις θα βγουν πρώτοι στον όμιλο και θα περάσουν στην δεύτερη φάση όπου θα έχουν πιο εύκολες ομάδες (μία πρώτη ομίλου και δύο δεύτερες).

Αν ο Άρης κερδίσει τη Νίμπουρκ στη Τσεχία, κάνει ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης, αλλά δεν προκρίνεται, γιατί θα υπάρχει το ενδεχόμενο ήττας στο Παλέ από τους Λιθουανούς, οπότε θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία και εκεί θα παίξουν ρόλο οι διαφορές.

Αν ο Άρης χάσει στη Τσεχία, τότε θα έχει μπροστά του έναν “τελικό” με τη Ρουντούπις, την οποία θα πρέπει να κερδίσει για να κατακτήσει την δεύτερη θέση στον όμιλο. Αν κέρδιζε χθες η τσέχικη ομάδα, ο Άρης θα πήγαινε να παίξει με τη Νίμπουρκ για την πρωτιά και την τελευταία αγωνιστική θα περνούσε ακόμα και με ήττα (μέχρι 11 πόντους)!

Όλα τα παραπάνω σενάρια γίνονται με τη λογική ότι η Γκαστέρα δεν πρόκειται να κερδίσει ούτε τη Νίμπουρκ στην έδρα της, ούτε την Ρουντούπις στη Λιθουανία. Αν οι Ολλανδοί κάνουν την έκπληξη, τότε αυτό θα ευνοήσει αυτόματα τους κίτρινους, που έχουν ήδη δύο νίκες με την ομάδα του Γκρόνιγκεν.

Τα μεταξύ των τριών διεκδικητών αποτελέσματα:

Άρης – Νίμπουρκ 55-64
Ρουντούπις – Άρης 70-61
Ρουντούπις – Νίμπουρκ 79-91
Νίμπουρκ – Ρουντούπις 80-83

To Top