Πως σχηματοποιείται το ρόστερ του Άρη μετά την παραμονή Πελεκάνου

Με την παραμονή του Μιχάλη Πελεκάνου και την προφορική συμφωνία που υπάρχει για την ανανέωση των συμβολαίων των Κώστα Χαρίση και Τζέρεμι Χαντ, ο Άρης έχει σχεδόν κλείσει τον βασικό “κορμό” του ρόστερ του. Έχει ενδιαφέρον πως σχηματοποιείται η ομάδα του Άρη με τις μέχρι τώρα κινήσεις που έχουν γίνει.

ΓΚΑΡΝΤ

Παρέμειναν από την περσινή ομάδα ο Σπύρος Μούρτος και ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Αποκτήθηκαν ο Γιάννης Αθηναίου και ο Νίκος Γκίκας. Είναι μια τετράδα καταρχήν πολύ νεανική, με “φρέσκα” πόδια, κάτι που ήθελε ο Βαγγέλης Αγγέλου. Λείπει ένας ακόμα παίκτης για να κλείσει η “πεντάδα” στις δύο περιφερειακές θέσεις που συνήθως έχει μια ομάδα και αυτός ο παίκτης κατά πάσα πιθανότητα θα είναι έμπειρος. Δεν θα είναι ο Κυρίτσης, δεν μπορεί να είναι ο Καλαμπόκης λόγω FIBA, επειδή έπαιξε στην Άλμπα μετά την επιβολή απαγορευτικού στον Άρη.

ΦΟΡΓΟΥΟΡΝΤ

Δύο είναι δεδομένοι. Ο Μιχάλης Πελεκάνος και ο Τζέρεμι Χαντ. Ο πρώτος ανανέωσε χθες, ο δεύτερος είναι θέμα περισσότερο τυπικό, παρά ουσιαστικό για να στείλει το συμβόλαιό του και να παραμείνει στους κίτρινους. Δύσκολα θα αποκτηθεί άλλος παίκτης σε αυτή τη θέση, εκτός κι αν πρόκειται για τον Θανάση Αντετοκούνμπο…

ΦΡΟΝΤ ΛΑΪΝ

Ο Άρης έχει ήδη τρεις από την περσινή χρονιά. Ο Αντώνης Ασημακόπουλος ανανέωσε, ο Ευθύμης Τσακαλέρης δέχθηκε να μείνει με λιγότερα, ο Κώστας Χαρίσης έχει συμφωνήσει και απομένει να ανακοινωθεί η παραμονή του για δύο χρόνια. Εκκρεμεί η απόφαση του Βεζένκοφ, ο οποίος θα την ανακοινώσει μετά τις 28 Ιουλίου. Εκκρεμεί και το συμβόλαιο του Ζήση Σαρικόπουλου. Πέρσι υπήρχε και έκτος παίκτης στους ψηλούς, ο Γιώργος Τσιάρας, για τον οποίο δεν έχει γίνει καμία κουβέντα προς το παρόν για παραμονή. Ο Αγγέλου θέλει πιο ευέλικτο παίκτη από τον Σαρικόπουλο, αλλά οι λύσεις είναι περιορισμένες στην ελληνική αγορά. Ο Καββαδάς είναι περισσότερο “πόθος” παρά “στόχος” σήμερα.

ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ

Ο Αγγέλου έχει πει ότι θέλει ένα ρόστερ 17 παικτών για να δουλεύει απερίσπαστος στις προπονήσεις το πρόγραμμά του. Λογικά τέτοιοι παίκτες θα προέλθουν από ομάδες μικρότερων κατηγοριών ή έφηβοι (από τον Άρη μάλλον μόνο ο Κελεσίδης) από άλλες ομάδες (Πουλιανίτης, Μίτογλου, Χριστοδούλου) που έχει τσεκάρει ο Έλληνας τεχνικός και πιστεύει ότι μπορούν να βοηθήσουν τους κίτρινους.

 

To Top