Πόι: «Ελπίζουμε να τελειώσει το μαρτύριο – Κρίμα για τον κόσμο του Άρη να βλέπει την ομάδα στη Γ΄εθνική»

Ο πολυτιμότερος παίκτης του φετινού Αρη και πρώτος σκόρερ της ομάδας, Ο Μάουρο Πόϊ κάνει έναν μίνι απολογισμό και μιλά για την επόμενη μέρα. Uεωρεί πως η ομάδα δεν προσαρμόστηκε ποτέ στη Γ΄ Εθνική και εύχεται, έστω και διά της πλαγίας, να τελειώσει αυτό το ‘’μαρτύριο’’. 

Διαβάστε όλη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Πόϊ στο σάιτ της Νova:

-Μάουρο, πως βίωσες τη φετινή πολύ δύσκολη χρονιά για τον Αρη, τη δυσκολότερη στην ιστορία της ομάδας, δεδομένης της συμμετοχής της στη Γ΄ Εθνική;

« Πράγματι, ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, κυρίως για τον κόσμο, διότι το να παίζει ο Αρης στη Γ’  Εθνική, δεν είναι ωραίο και φυσικά δεν ήταν ωραίο ούτε για εμάς. Το χειρότερο όμως είναι πως δεν καταφέραμε να τελειώσουμε αυτή τη χρονιά με την άνοδο και δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο τώρα να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τη δεύτερη θέση».

-Τι έφταιξε;

« Εγώ ήρθα στον Αρη στις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε δεν μπορώ να ξέρω τον προγραμματισμό που έγινε το καλοκαίρι, όμως το μόνο βέβαιο είναι πως έγιναν πολλά λάθη, όπως για παράδειγμα η αναποφασιστικότητα με την κατηγορία που θα αγωνιζόταν η ομάδα. Ξεκίνησε για Β΄ Εθνική και κατέληξε στη Γ’! Επομένως, ήταν αδύνατο να υπάρξει οργάνωση και εκεί είναι το πρόβλημα κατά την προσωπική μου άποψη. Ελπίζω να δικαιωθούμε μέσω της δεύτερης θέσης και του χρόνου τα πράγματα να είναι καλύτερα…».

-Η άνοδος χάθηκε στον α΄ γύρο, περίοδος κατά την οποία υπήρξαν και οι περισσότερες απώλειες βαθμών;

« Ναι, στον α΄ γύρο χάσαμε δύο παιχνίδια με Δόξα και Καμπανιακό και στον β΄ γύρο χάσαμε μόνο στη Δράμα. Συμφωνώ πως οι απώλειες του ξεκινήματος ήταν πολύ σημαντικές, όμως να ξέρετε πως ένα πρωτάθλημα δεν χάνεται σε ένα ή δύο παιχνίδια, αλλά στη διάρκεια της χρονιάς. Σίγουρα η ομάδα στην αρχή δεν ήταν έτοιμη, όμως στη συνέχεια πήγαμε καλύτερα, αλλά στο τέλος δεν τα καταφέραμε και αυτό είναι που μετράει».

-Υπάρχει η άποψη πως ο Αρης δεν προσαρμόστηκε ποτέ στη Γ΄ Εθνική. Συμφωνείς;

« Ναι, συμφωνώ κρίνοντας και από τον εαυτό μου. Μου ήταν πολύ δύσκολο να αγωνιστώ σε αυτή την κατηγορία. Ειδικά όταν πηγαίναμε εκτός έδρας, διότι τα γήπεδα δεν ήταν καλά. Στο Χαριλάου ήταν καλά, είχαμε και κόσμο, όμως την άλλη εβδομάδα έπρεπε να προσγειωθούμε πάλι σε μια άλλη πραγματικότητα και όλο αυτό ήταν δύσκολο».

-Οι αλλαγές των προπονητών πόσο επηρέασαν; Ξεκινήσατε και τελειώσατε το πρωτάθλημα με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ενώ στο μεσοδιάστημα δουλέψατε και με Κάμπος, Ντομπρασίνοβιτς…

« Δεν είναι καλό για καμία ομάδα ν΄ αλλάζει προπονητές σε μία χρονιά. Αλλά αυτό έγινε, δεν μπορεί ν΄ αλλάξει και πρέπει να κοιτάμε το μέλλον…».

-Όταν σε κάποιο σημείο της σεζόν, επί Κάμπος, πατήσατε κορυφή, πίστεψες πως δεν θα ξαναπέσετε από εκεί;

« Ναι, τότε είμασταν καλά. Δεν χάναμε και είμασταν πρώτοι! Νομίζω πως το ματς της Δράμας και αυτό με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στο Χαριλάου, μας στοίχισαν».

-Την πορεία ‘’τρένο’’ του Πανσερραϊκού, πως την κρίνεις;

« Τι να πω για τον Πανσερραϊκό; Εγώ πρέπει να μιλάω για εμάς, διότι εμείς έπρεπε να κερδίζουμε και να είμαστε στη θέση του Πανσερραϊκού. Αυτοί καλά κάνανε, είχανε καλή ομάδα, παρ΄ ότι μ΄ εμάς δεν πήγανε καλά, αλλά κερδίσανε όλα τ΄ άλλα παιχνίδια. Όμως δεν μας φταίει ο Πανσερραϊκός γι αυτό».

-Πότε έπαψες να πιστεύεις πως ο Πανσερραϊκός δεν θα χάσει άλλο ματς και θα βγει;

« Να σου πω την αλήθεια μέχρι το τελευταίο παιχνίδι περίμενα να χάσει. Όμως πήγε ‘’τρένο’’!».

-Πρώτος σκόρερ περίμενες να βγεις;

« Δεν το περίμενα, γιατί αν δεις τα νούμερά μου στη Ελλάδα, στην καλύτερή μου χρονιά, έβαλα 6 γκολ. Εγώ πάντα έπαιζα σαν εξτρέμ στα πλάγια ή δεύτερος επιθετικός. Φέτος έβαλα 13 γκολ και είμαι πολύ χαρούμενος».

-Με ποιον ταίριαξες καλύτερα στην επίθεση;

« Με τον Καπνίδη έπαιξα σχεδόν όλα τα παιχνίδια. Ειδικά όταν ήρθε ο Κάμπος μας έβαλε μαζί στην κορυφή και αυτό δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε».

-Τη νέα χρονιά, τι θα κάνεις;

« Δεν ξέρω ακόμα. Περιμένω να δω τι θα γίνει με την ομάδα και αναλόγως να μιλήσω».

-Υπάρχει περίπτωση να γυρίσεις στην Αργεντινή και να μείνεις εκεί;

« Ούτε αυτό το ξέρω, αλλά το βλέπω δύσκολο. Λείπω πολλά χρόνια από εκεί και δεν ξέρω… Βέβαια, κάποια στιγμή θα επιστρέψω στην Αργεντινή για μόνιμη εγκατάσταση, αλλά δεν ξέρω το πότε θα συμβεί αυτό. Η Ελλάδα μ΄ αρέσει πολύ, αλλά είναι δύσκολο για μένα να μείνω για πάντα μακριά από τους δικούς μου ανθρώπους».

-Στη Θεσσαλονίκη πως πέρασες;

« Πολύ ωραία! Βέβαια, την πόλη την ήξερα, διότι όταν έπαιζα στην Ξάνθη, πάντα στα ρεπό ερχόμασταν εδώ για βόλτα».

-Για την Ξάνθη, τι λές; Επαιξες εκεί πέντε χρόνια και πάντα, όπως θα θυμάσαι, το όνειρο ήταν ένας τελικός Κυπέλλου Ελλάδας. Το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα, φέτος!

« Ο κ. Πανόπουλος, το έψαχνε πολλά χρόνια και το κατάφερε. Ελπίζω την επόμενη χρονιά να πάει ακόμα καλύτερα, να μπει στα play offs, γιατί είναι μια ομάδα οργανωμένη που αξίζει να είναι ψηλά μαζί με την Τρίπολη και τον Ατρόμητο»

-Επόμενη μέρα για τον Αρη;

«Τίποτα. Απλά περιμένουμε… Προπονούμαστε και περιμένουμε τις αποφάσεις. Ξέρεις, δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι άλλο! Εγώ ελπίζω να τελειώνουμε γρήγορα και να ξεχάσουμε αυτό το μαρτύριο».

-Πόσο δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να κάνει προπονήσεις ντάλα καλοκαίρι για ένα μπαράζ το οποίο δεν ξέρει πότε θα γίνει και εάν, τελικά, γίνει;

« Πίστεψέ με πολύ δύσκολο. Να προπονούμαι για ένα ματς που ξέρω πότε θα γίνει, είναι λογικό, αλλά για ένα ματς που μπορεί να υπάρξει, μπορεί και όχι, δεν είναι εύκολο να το αποδεχθεί κάποιος. Αλλά τι να κάνουμε;»

-Αναδείχθηκες πρώτος σκόρερ του φετινού Αρη και ο κόσμος σε αγάπησε. Τι έχει να πει, λοιπόν, ο πρώτος σκόρερ σε αυτόν τον κόσμο;

« Χρόνια ερχόμουν ως αντίπαλος στο Χαριλάου και πάντα έλεγα πως αυτός ο κόσμος αξίζει το καλύτερο. Το ίδιο λέω και τώρα, όντας παίκτης αυτής της ομάδας. Είναι πολύ κρίμα να βλέπει την ομάδα του στη Γ’ Εθνική και μάλιστα να μην μπορεί να τελειώνει πρώτη! Μακάρι τα πράγματα να πάνε καλά αυτό το καλοκαίρι, η ομάδα να οργανωθεί και ν’  αρχίσει μια διαφορετική πορεία».

To Top