«Πόλεμος» Βραζιλίας – Παρί Σεν Ζερμέν: το Μουντιάλ ή 222 εκατομμύρια ευρώ;

Πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του Νεϊμάρ; Θα χειρουργηθεί άμεσα ή όχι; Θα χάσει το κρίσιμο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης ή θα απουσιάσει από το Μουντιάλ;

Η καριέρα του Νεϊμάρ ουδέποτε υπήρξε ευθεία γραμμή. Όπως τα ζιγκ ζαγκ που κάνει μέσα στο γήπεδο για να… ζαλίσει τους αντιπάλους του και να βγει μπροστά για να σκοράρει, ο Βραζιλιάνος αποφάσισε νωρίς να πρωταγωνιστήσει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: όταν αρχικά συμφώνησε με τη Ρεάλ Μαδρίτης και στη συνέχεια προτίμησε να αφήσει τη Σάο Πάολο για τη Μπαρτσελόνα, κατόπιν όταν αποφάσισε να φύγει από τους Καταλανούς, για να μην είναι πια στη σκιά του Λιονέλ Μέσι, και να συνεχίσει στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Και τώρα θα χρειαστεί να κάνει άλλον έναν… ελιγμό για να αντιμετωπίσει ο ίδιος το δίλημμα, το οποίο προέκυψε μετά τον τραυματισμό του στο κυριακάτικο παιχνίδι της Παρί Σεν Ζερμέν με τη Μαρσέιγ. Τις τελευταίες ώρες τα δημοσίευμα αναφέρουν ότι θα υποβληθεί σε επέμβαση, θα μείνει δύο μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, θα επιστρέψει στις προπονήσεις στα μέσα Μαΐου και θα κάνει την προετοιμασία του για να είναι έτοιμος στο Μουντιάλ, το οποίο αρχίζει ένα μήνα αργότερα.

Ναι, αλλά τι θα γίνει με την Παρί, που έδωσε το περασμένο καλοκαίρι 222 εκατομμύρια ευρώ, πραγματοποίησε την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου και βλέπει τώρα την επένδυσή της να καταλήγει στα σκουπίδια, μόλις λίγες ημέρες πριν από το πιο κρίσιμο παιχνίδι της φετινής σεζόν, τη ρεβάνς με τη Ρεάλ Μαδρίτης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ;

Ο προπονητής των Γάλλων, Ουνάι Έμερι, έσπευσε να διαψεύσει τα ρεπορτάζ περί χειρουργείου λέγοντας ότι υπάρχουν ελπίδες ο Νεϊμάρ να είναι παρών στον αγώνα κόντρα στους Μαδριλένους την επόμενη εβδομάδα. Ο πατέρας (και μάνατζερ) του ποδοσφαιριστή προσπάθησε να… συμβιβάσει τα αντικρουόμενα συμφέροντα της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας και της Παρί λέγοντας ότι ίσως ο γιος του αγωνιστεί κόντρα στη Ρεάλ, κάνει μετά την επέμβαση και τελικά επιστρέψει σε έξι με οκτώ εβδομάδες.

Από τη μία, λοιπόν, είναι τα 222 εκατομμύρια ευρώ που έδωσε ο γαλλικός σύλλογος μόλις πριν από μερικούς μήνες με έναν και μοναδικό στόχο: την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Και τώρα που κρίνονται όλα, ο Νεϊμάρ θα είναι απών;

Από την άλλη, είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο. Η «σελεσάο» θέλει να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου και ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν θα είναι ο ηγέτης της ομάδας.

Μπορεί να υπάρξει συμβιβαστική λύση; Τη δεδομένη χρονική στιγμή κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, δεν έχει μιλήσει δημόσια, αλλά φαίνεται να επιθυμεί να μπει όσο το δυνατόν πιο σύντομα στο χειρουργείο καθώς βασικός στόχος του είναι να είναι βρίσκεται το προσεχές καλοκαίρι στη Ρωσία. Για τον Νεϊμάρ δεν φαίνεται να υπάρχει δίλημμα: προτιμά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έχει γευτεί, άλλωστε, τη χαρά της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2015 με τη Μπαρτσελόνα.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βραζιλίας δεν θέλει να διαταράξει τις σχέσεις της με την Παρί Σεν Ζερμέν με δεδομένο ότι υπάρχουν και άλλοι Βραζιλιάνοι (Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Ντάνι Άλβες) στην γαλλική ομάδα.

Ο γιατρός της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας αναμένεται άμεσα στο Παρίσι για να μιλήσει με τον ποδοσφαιριστής και με την Παρί, οι άνθρωποι της οποίας φέρονται να έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι θέλουν οπωσδήποτε να αποφευχθεί το χειρουργείο και να ακολουθηθεί συντηρητική θεραπεία ως το τέλος της σεζόν.

Τι θα υπερισχύσει τελικά; Τα 222 εκατομμύρια ή η επιθυμία του παίκτη; Δύσκολο να πει κάποιος με βεβαιότητα… Ωστόσο, θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα νικήσει!

To Top