Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών ηττήθηκε στα πέναλτι από το Μαυροβούνιο με 21-20 (κ.δ. 13-13), σε αγώνα κατάταξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20, που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ.
Έτσι, η «γαλανόλευκη» θα αγωνιστεί αύριο (Σάββατο 21/6, 17:00) απέναντι στην Ιταλία για τις θέσεις 7-8, καθώς η «σκουάντρα ατζούρα» ηττήθηκε νωρίτερα με 21-16 από τη Σερβία.
Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν ενθαρρυντικό για την Ελλάδα, που προηγήθηκε 2-0 με δύο γκολ του Νικολαΐδη. Ωστόσο, το Μαυροβούνιο απάντησε με ένα επιμέρους 5-0 και ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση, παίρνοντας προβάδισμα 5-2 στο δεύτερο οκτάλεπτο. Η ομάδα του Ηλία Μαχαίρα κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι και να προηγηθεί με 8-6 στις αρχές της τρίτης περιόδου, όμως δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα.
Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ ως το τέλος, με τον Μάρκοβιτς να ισοφαρίζει σε 13-13 στη μέση της τελευταίας περιόδου. Η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να «κλέψει» τη νίκη στο φινάλε, όμως το σουτ του Λασκαρίδη με παίκτη παραπάνω δεν βρήκε στόχο.
Στη «ρωσική ρουλέτα» των πέναλτι, οι δύο ομάδες σκόραραν στις επτά πρώτες προσπάθειες, όμως ο Ζερβουδάκης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπιέλιτσα. Ο Στούπαρ αστόχησε δίνοντας νέα ευκαιρία στην Ελλάδα, όμως ο Λυκούδης σημάδεψε το δοκάρι και ο Πέτροβιτς «σφράγισε» τη νίκη για το Μαυροβούνιο, αφήνοντας την Εθνική εκτός εξάδας.
Τα οκτάλεπτα (με πρώτο το Μαυροβούνιο): 3-2, 3-4, 5-5, 2-2
Στα πέναλτι: 8-7
Η σύνθεση της εθνικής: Παρτσόγλου, Λυκούδης 2, Νικολαϊδης 2, Τόττης 3, Γεωργαράς 3, Λασκαρίδης, Μπιτσάκος 4, Μπέλεσης, Κανδανολέων, Σπάχιτς 1, Γιαννάτος, Βεκρής, Αγγελόπουλος 2, Ζερβουδάκης 3
