«Χρυσή» η Εθνική πόλο Νέων στην Ευρώπη!

Η Εθνική ομάδα πόλο Νέων ανδρών επικράτησε με 14-12 του Μαυροβουνίου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μινσκ!

Δεν έχει τέλος το μαγικό καλοκαίρι του ελληνικού πόλο. Μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από τις γυναίκες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, του χρυσού στο παγκόσμιο την Εθνική εφήβων, μια ακόμη κορυφή έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των επιτυχιών της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Η Εθνική ομάδα Νέων ανδρών υπό την καθοδήγηση του Τέο Λοράντου έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του χρυσού μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας.Πρόκειται αναμφίβολα για μια χαρισματική γενιά που θα μας χαρίσει σπουδαίες στιγμές και στο μέλλον. Μεγάλος πρωταγωνιστής και πάλι για την Εθνική μας ο Κώστας Γκιουβέτσης με πέντε τέρματα.

Η Εθνική μας παρότι μπήκε πολύ άσχημα στο παιχνίδι και οι Μαυροβούνιοι προηγήθηκαν με 4-1, κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση στο δεύτερο οκτάλεπτο. Ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της στην άμυνα η Ελλάδα προηγήθηκε για πρώτη φορά με 8-7 και έκλεισε το τρίτο μέρος του αγώνα με 12-9.

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Νικολαΐδη η Εθνική μας έφτασε στο 13-9 με το ξεκίνημα του τετάρτου οκταλέπτου. Οι τυπικά γηπεδούχοι μείωσαν και πάλι αλλά ο Κάκαρης διατήρησε τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα (14-10) με σουτ από την περιφέρεια, 2:48 πριν τη λήξη του αγώνα. Οι Μαυροβούνιοι με δό γκολ του Ράντοβιτς στα δύο τελευταία λεπτά του αγώνα κατάφεραν μόνο να μειώσουν στο τελικό 14-12 και τίποτε παραπάνω.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΕΛΛΑΔΑ 12-14

Οκτάλεπτα: 5-3, 7-8, 9-12, 12-14

Μαυροβούνιο (Μάτσιτς): Κριβοκάπιτς, Βοθτσούροβιτς, Τσέτκοβιτς 1, Ράσκοβιτς 1, Μίτροβιτς, Μάτσιτς, Μούρισιτς, Μιγιόσκοβιτς 1, Ράντοβιτς 5, Γκαρντέσεβιτς, Μάτκοβιτς 3, Φρανέτα 1, Ισλιάμοβιτς.

Ελλάδα (Λοράντος): Δαλμάρας, Καλογερόπουλος 1, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 5, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 3, Κάκαρης 1, Ρομπόπουλος 1, Χαλυβόπουλος Ιπ. Χαλυβόπουλος Α. Αγιοργούσης, Δήμου, Σπηλιόπουλος.

To Top