Πόλο ανδρών: Για μια θέση στην οκτάδα

Ένα παιχνίδι… εκτός προγράμματος δίνει απόψε (11/1, 18:00) η Εθνική υδατοσφαίρισης των Ανδρών, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κροατίας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αναμενόταν να περάσει απευθείας στα προημιτελικά, ιδίως μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί της νεανικής Ουγγαρίας, όμως η νίκη των Μαγυάρων επί της Ιταλίας, σε συνδυασμό με τη βαριά ήττα της ελληνικής ομάδας από το συγκρότημα του Σάντρο Καμπάνια, το υποχρεώνει να παίξει σήμερα απέναντι στην Ολλανδία, για μία θέση στην οκτάδα της διοργάνωσης.

Το ματς βέβαια δεν αναμένεται να κρύβει “παγίδες” για την Εθνική, καθώς η διαφορά δυναμικότητας με τους “οράνιε” είναι μεγάλη. Η Ολλανδία, που μέχρι τη δεκαετία του 1980 υπήρξε αξιόλογη δύναμη του ευρωπαϊκού πόλο και μάλιστα έχει κατακτήσει ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο, δεν έχει πλασαριστεί στην πρώτη οκτάδα μετά το 1993 και είναι μάλλον απίθανο να τα καταφέρει στο Ζάγκρεμπ.

Το ζητούμενο για την ελληνική ομάδα είναι να βελτιώσει την απόδοσή της σε σχέση με τα ματς της Α΄ φάσης και βέβαια να κάνει οικονομία δυνάμεων και να αποφύγει απώλειες (τραυματισμούς ή τιμωρίες), καθώς ένα 24ωρο αργότερα την περιμένει η μεγάλη μάχη των προημιτελικών με την οικοδέσποινα και κάτοχο του τίτλου Κροατία.

Η Ολλανδία συμμετείχε στον Γ΄ όμιλο, που έγινε στο Ντουμπρόβνικ, και τερμάτισε δεύτερη, νικώντας 17-6 τη Σλοβακία και 23-7 τη Σλοβενία, ενώ ηττήθηκε 12-8 από τη Ρουμανία. Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν ο Λαρς Τεν Μπρουκ και ο Μαρτ Φαν Ντερ Βάιντεν, ενώ υπάρχει και ο Γέσε Κούπμαν, που αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ.

Οι δύο ομάδες δεν έχουν τεθεί αντιμέτωπες σε επίσημο αγώνα τα τελευταία πέντε χρόνια. Η τελευταία αναμέτρησή τους ήταν τον Φεβρουάριο του 2019 στο Αμερσφοορτ, στο πλαίσιο των προκριματικών του World League, με τη “γαλανόλευκη” να επικρατεί 12-6.

Πάντως, Ελλάδα και Ολλανδία είχαν πραγματοποιήσει κοινό καμπ προετοιμασίας τον Ιούλιο του 2021, λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση της εθνικής για το Τόκιο, απ’ όπου έμελλε να επιστρέψει με το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο.

To Top