ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πόλο: Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου με περίπατο η Εθνική ανδρών!

Με εμφάνιση βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα η Εθνική ομάδα πόλο ανδρών υπέταξε το Μαυροβούνιο με 12-7 και έκλεισε θέση στα ημιτελικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος για δεύτερη σερί διοργάνωση.

Η Εθνική μας ομάδα έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση και έδειξε ότι είναι ικανή και πάλι να κατακτήσει ένα μετάλλιο. Οι Έλληνας διεθνείς ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στα τρία πρώτα οκτάλεπτα όταν και κατάφεραν να πάρουν σημαντική διαφορά. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα όπως ήταν λογικό υπήρξε μια χαλάρωση ενώ η Εθνική μας έπαιξε και με το χρόνο.

Επικεντρωμένες στην άμυνα και οι δύο ομάδες το πρώτο οκτάλεπτο εξελίχθηκε με μικρό σκορ. Ο Φλέγκας κατάφερε να δείξει τα αντανακλαστικά του με το ξεκίνημα του αγώνα αποκρούωντας πέναλτι του Ντράσκοβιτς, παράβαση την οποία υπέπεσε ο Δελακάς.

Η Εθνική μας ομάδας όντας εξαιρετική στην άμυνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ στον παίκτη παραπάνω με τον Γούνα 4:30 πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Η Εθνική μας ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη στην άμυνα και κατάφερε να αφήσει τους Μαυροβούνιους στο μηδέν κατά το πρώτο οκτάλεπτο.

Ένα μαγικό δεύτερο οκτάλεπτο έκανε η Εθνική μας. Η «γαλανόλευκη» με κινητήριο μοχλό την άμυνά της πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Βλαχόπουλο, και τριών με πανέμορφη λόμπα του Δερβίση. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου κατάφερε να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες και στον παίκτη παραπάνω με τον Κολόμβο να γράφει το 0-4 πέντε περίπου λεπτά πριν το τέλος του δευτέρου οκταλέπτου.

Οι Μαυροβούνιοι τελικά κατάφεραν να σκοράρουν το πρώτο τους γκολ στο παιχνίδι (4-1) με τον Μίσιτς στον παίκτη παραπάνω. Οι διεθνείς μας όμως απάντησαν αμέσως με ωραίο γκολ του Μουρίκη στον παίκτη παραπάνω, ενώ με γκολ του αρχηγού Γιάννη Φουντούλη διαμόρφωσε το 6-1 με σουτ από την περιφέρεια. Ο Ράντοβιτε κατάφερε να μειώσει σε 6-2 για το Μαυροβούνιο, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το δεύτερο οκτάλεπτου.

Με γκολ του Φουντούλη από την περιφέρεια η Εθνική μας ομάδα ανέβασε την διαφορά στα πέντε τέρματα ενώ με σουτ του Γούνα ο δείτκης του σκορ έφταασε το 8-2 με την «γαλανόλευκη» να κάνει ότι θέλει σε άμυνα και επίθεση. Ο Μουρίκης μαζί με τον Μπανίσεβιτς αποβλήθηκαν με αντικατάσταση λόγω μια αψιμαχίας που είχαν αλλά η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε καθόλου.

Ο Φουντούλης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έκανε το 9-2 ενώ ο αρχηγός της Εθνική μας έκανε το 10-2 στον παίκτη παραπάνω. Οι Μαυροβούνιοι κατάφεραν με τον Ντάρκο Μπρούλιαν να μειώσει σε 10-3 που ήταν και το σκορ του τρίτου οκταλέπτου.

Με τον δείκτη του σκορ να είναι στο 10-3 όπως ήταν λογικό οι Έλληνες διεθνείς χαλάρωσαν και έπαιξαν με τον χρόνο. Δεν αντιμετώπισαν όμως κανένα πρόβλημα στην διαχείριση του αγώνα, παρά την προσπάθεια των Μαυροβούνιων. Ένα γκολ του Γούνα αλλά και του Αργυρόπουλου – Κανακάκη διαμόρφωσαν το τελικό 12-7 για την Εθνική μας που πήρε πανηγυρική πρόκριση στα 4 του κόσμου.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ – ΕΛΛΑΔΑ 7-12

Οκτάλεπτα: 0-1, 2-5, 1-4, 4-2

Μαυροβούνιο (Γκοΐκοβιτς): Λάζοβιτς, Ντρ. Μπργκούλιαν 1, Μπανίτσεβιτς, Πέτκοβιτς 1, Ντ. Μπργκούλιαν 1, Αλ. Ράντοβιτς 2, Ντράσκοβιτς, Ουκρόπινα, Ντ. Ράντοβιτς, Μίσιτς 1, Τσούτσκοβιτς, Μούρισιτς 1, Στσεπάνοβιτς

Ελλάδα (Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς 1, Δελακάς, Δερβίσης 1, Φουντούλης 4, Καπότσης, Ποντικέας, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 1, Ζερδεβάς

To Top