Πόλο: Στον τελικό του ευρωπαϊκού η Εθνική Νεανίδων!

Παγκόσμιες πρωταθλήτριες και ίσως πρωταθλήτριες Ευρώπης! Η Εθνική Νεανίδων (παίκτριες γεννημένες το 1996) προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Κωνσταντινούπολης και έχει την ευκαιρία να έχει στην κατοχή της τους δύο μεγαλύτερους τίτλους σε αυτή την ηλικία.

Χάρη σε ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο με δύο γκολ στο τελευταίο οκτάλεπτο τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση νίκησαν με 8-4 την Ολλανδία στον ημιτελικό.

Αντίπαλος στον τελικό της Κυριακής (8/9, 20.00) θα είναι η Ισπανία, η οποία επιβλήθηκε με 10-9 της Ιταλίας στην παράταση.

Φυσικά, η τωρινή σύνθεση της ομάδας έχει μεγάλες διαφορές με τη σύνθεση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο Περθ. Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκονται οι : Ελευθερία Πλευρίτου, Μαρία Σώρα, Μίλβα Καλογεράκου, Ιωάννα Χυδηριώτη και Ελένη Ξενάκη,  Νικολέτα Ελευθεριάδου, Ιωάννα Σταματοπούλου, Βάσω Πλευρίτου, Ειρήνη Πάτρα, Μαρία Πάτρα, Σοφία Νανούση, Άννα Μαμόγλου, Βιργινία Νιαρχάκου. Οι πέντε πρώτες ήταν “χάλκινες” στο παγκόσμιο νέων γυναικών στον Βόλο.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-1, 3-0, 2-2

Η σύνθεση της Ελλάδας: Σταματοπούλου (Πάτρα Ειρ.), Πλευρίτου Βασ. 1, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Ελ. 3, Ξενάκη 2, Καλογεράκου 1, Πάτρα Μ., Νανούση, Σώρα, Μαμόγλου, Νιαρχάκου.

Πηγή: sport24.gr

To Top