«Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα» από τις 10 Νοεμβρίου μέχρι και… χθες

Ο Άρης έστειλε την σειρά με τον Πανιώνιο σε τρίτο παιχνίδι και ταξιδεύει σήμερα για την Αθήνα με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα του δώσει και το εισιτήριο για την επόμενη φάση των πλέι-οφ.

Οι «κίτρινοι» παρότι θεωρητικά ήταν το αουτσάϊντερ της σειράς απέδειξαν τόσο στη Νέα Σμύρνη την Τρίτη όσο και χθες στο «Nick Galis Hall» ότι έχουν το πάνω χέρι και διαθέτουν το know how για να κάνουν το 2-1 και να προχωρήσουν στον επόμενο γύρο.

Άρης και Πανιώνιος θα αγωνιστούν αύριο για πέμπτη φορά την φετινή σεζόν.

1. Από τις 10 Νοεμβρίου που έγινε το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες στο Παλέ μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Κύριο χαρακτηριστικό όλων αυτών η βελτίωση του Άρη. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου οι κίτρινοι πραγματοποιούν το χειρότερο τους ημίχρονο και πάνε στα αποδυτήρια με τους φιλάθλους της ομάδας να αποδοκιμάζουν τον Βαγγέλη Αγγέλου και τους παίκτες του. Τελικό σκορ 60-82 για τον Πανιώνιο με την λέξη βελτίωση να κυριαρχεί μετά το τέλος του αγώνα στις δηλώσεις των ανθρώπων που περιβάλουν την ομάδα.

2. Ακολουθεί το παιχνίδι του δευτέρου γύρου στη Νέα Σμύρνη στις 23 Φεβρουαρίου με τα σημάδια προόδου να είναι εμφανή και τους κίτρινους να θέλουν να αποδείξουν ότι βαδίζουν στον σωστό δρόμο απέναντι σε μία ομάδα με σχεδόν διπλάσιο μπάτζετ που σε εκείνο το χρονικό διάστημα μοιραζόταν μαζί με τον Παναθηναϊκό την δεύτερη θέση. Ο Άρης πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση και για 37 λεπτά διεκδικεί επί ίσοις όροις το ροζ φύλλο αγώνα. Κάποια λάθη στο τέλος όμως θα του στερήσουν τη νίκη με τον φωτεινό πίνακα στο κλειστό της οδού Αρτάκης να «γράφει» το 82-75.

3. Στην τρίτη και φαρμακερή αναμέτρηση των δύο ομάδων το συγκρότημα του Βαγγέλη Αγγέλου παρουσιάζεται πιο έτοιμο από κάθε άλλη φορά, αντεπιτίθεται στο δεύτερο ημίχρονο και καταφέρνει με τον Σπύρο Μούρτο να γυρίσει το ματς. Στέλνει το παιχνίδι στην παράταση όμως εκεί κάτι τα λάθη κάτι ορισμένα «φάουλ» των διαιτητών στερούν από τον Άρη την έκπληξη και το 0-1 στην σειρά των πλέι-οφ. Ο Πανιώνιος παίρνει κεφάλι όμως τις εντυπώσεις τις έχουν κλέψει οι κίτρινοι.

4. Ότι δεν έγινε στη Νέα Σμύρνη θα γίνει δύο ημέρες μετά στο Παλέ. Ο Άρης κρατάει στους 66 πόντους την τέταρτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος(10 λιγότερους από ότι έβαζε σε κάθε παιχνίδι της κανονικής διάρκειας) και με σωστή καθοδήγηση από τον πάγκο φτάνει στο τελικό 75-66 στέλνοντας την σειρά σε τρίτο παιχνίδι.

Τα φετινά παιχνίδια του Άρη με τον Πανιώνιο αποδεικνύουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την βελτίωση και την πρόοδο που έχει γίνει στην ομάδα και το πώς έφτασε μια ομάδα που το Νοέμβριο έχανε 22 πόντους στο σπίτι της με κατεβασμένα χέρια, έπειτα από πέντε μήνες διεκδικεί με τις ίδιες πιθανότητες το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

To Top