Πώς «διάβασαν» τις αδυναμίες και «χτύπησαν» αποτελεσματικά

Από την πρώτη μέρα που ο Βαγγέλης Αγγέλου ανέλαβε τον Άρη έχει θέσει τις δικές του αρχές στο αμυντικό παιχνίδι της ομάδας και δεν παρέκκλινε ούτε ένα λεπτό κατά την διάρκεια της χρονιάς από αυτές.  Αυτές άλλωστε είναι που τον έχουν φέρει μία νίκη μακριά από την πρόκριση στις «4» καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Ο έμπειρος τεχνικός όπως και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ έχουν διαβάσει πολύ καλά τις αδυναμίες του Πανιωνίου τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση και προσπαθούν να χτυπήσουν σε αυτές.

Όπως το πικ ν’ ρολ του Χαρίση με τον εκάστοτε πλέι- μέικερ, το παιχνίδι κοντά στο καλάθι είτε με τον Τσιάρα είτε με τον Ασημακόπουλο αλλά και την απομόνωση του Παππά όταν αυτός βρίσκεται σε θέση άμυνας.

Ένα από τα στοιχεία τα οποία έκαναν αίσθηση τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς είναι ο περιορισμός των τεσσάρων ξένων του Πανιωνίου πάνω στους οποίους ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στηρίζει πολλά. Στην χθεσινή αναμέτρηση οι Κις, Πέϊν, Μίλμπουρν και Μπούκερ σκόραραν τους 14 από τους 66 πόντους της ομάδας με τον τελευταίο μάλιστα να αγωνίζεται μόλις 5:53΄΄ και να μην βρίσκει στόχο κανένα από τα τέσσερα σουτ που επιχείρησε.

Ενώ και ο έτερος ψηλός των «κυανέρυθρων» Λάντον Μίλμπουρν φορτώθηκε από νωρίς με δύο φάουλ με αποτέλεσμα να βγει εκτός ρυθμού αγώνα. Οι ξένοι παίκτες του Πανιωνίου σημείωσαν 14 πόντους τέσσερις περισσότερους από τον Πάσαλιτς που τελείωσε στους 10.

Ανάλογη και κάτω του αναμενομένου ήταν η προσφορά των ξένων παικτών του Πανιωνίου και στο πρώτο παιχνίδι πετυχαίνοντας αυτή την φορά 19 από τους 80 πόντους που σημείωσε όλη η ομάδα σε 45 λεπτά αγώνα.

 

To Top