ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πώς διαμορφώνεται το σκηνικό τρεις στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος

Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της Stoiximan.gr Basket League η μάχη στην ουρά της βαθμολογίας μαίνεται και δυστυχώς εξακολουθεί να εμπλέκεται ο Άρης. Το PRESSARIS αναλύει την κατάσταση και πώς αυτή έχει διαμορφωθεί σε συνάρτηση με το πρόγραμμα μετά την διακοπή.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Η αγωνιστική άνοδος του Πανιωνίου, οι δύο νίκες του Κοροίβου επί του Άρη και το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών οδηγούν στο συμπέρασμα πως για να είναι μια ομάδα εξασφαλισμένη σε ποσοστό… 99% για την παραμονή της, θα πρέπει να κάνει 9 νίκες. Ενδεχομένως στο τέλος θα σωθεί και κάποια με 8 νίκες, αλλά αυτή τη στιγμή σίγουρος μπορεί να θεωρείται μόνο όποιος φτάσει τις 9 νίκες.

Ο Άρης έχει το καλύτερο πρόγραμμα από όλες τις ομάδες, υποδεχόμενος στην έδρα του Πανιώνιο και Ρέθυμνο, ενώ παίζει εκτός με τον Κολοσσό. Μετά το “διπλό” στα Τρίκαλα, εφόσον κάνει μια νίκη στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια βγαίνει από κάθε περιπέτεια.

Ο Κόροιβος “κρατιέται” στο κόλπο της παραμονής γιατί κέρδισε δύο φορές τον Άρη και εφόσον μπορεί να φτάσει στις 8 νίκες (παίζει με τα Τρίκαλα στην έδρα του τελευταία αγωνιστική), τότε θα έχει ελπίδες, διότι υπερτερεί σε οποιαδήποτε ισοβαθμία που συμπεριλαμβάνει τον Άρη, ενώ και σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με Φάρο και Πανιώνιο σώζεται. Υστερεί μόνο στην ισοβαθμία με τον Πανιώνιο.

Ο Φάρος Λάρισας έχει 8 νίκες, αλλά δεν του φτάνουν ειδικά αν κάνουν νίκες Άρης και Πανιώνιος. Έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα από όλες τις ομάδες, γιατί παίζει εκτός έδρας με ΠΑΟΚ και Λαύριο και υποδέχεται τον Ολυμπιακό.

Ο Πανιώνιος έχοντας αναβαθμίσει το ρόστερ του με τις νίκες επί ΑΕΚ και Λαυρίου κατάφερε να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού, δεν έχει όμως τόσο εύκολο πρόγραμμα. Παίζει στο Παλέ με τον Άρη, πάει στο Ρέθυμνο και ενδιάμεσα υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο τιμωρημένο κλειστό της Αρτάκης.

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα

24η αγωνιστική: Άρης – Πανιώνιος, Λαύριο – Φάρος Λάρισας, Κόροιβος – Παναθηναϊκός

25η αγωνιστική: Πανιώνιος – ΠΑΟΚ, Άρης – Ρέθυμνο, Φάρος Λάρισας – Ολυμπιακός, Κύμη – Κόροιβος

26η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Φάρος Λάρισας, Κόροιβος – Τρίκαλα, Ρέθυμνο – Πανιώνιος, Κολοσσός – Άρης

Τα μεταξύ τους παιχνίδια

Κόροιβος – Άρης 71-55

Άρης – Κόροιβος 66-68

Άρης – Φάρος Λάρισας 81-70

Φάρος Λάρισας – Άρης 81-76

Πανιώνιος – Άρης 81-87

Άρης – Πανιώνιος (24η αγωνιστική)

Φάρος Λάρισας – Πανιώνιος 98-68

Πανιώνιος – Φάρος Λάρισας 74-66

Φάρος Λάρισας – Κόροιβος 82-78

Κόροιβος – Φάρος Λάρισας 73-55

Κόροιβος – Πανιώνιος 68-67

Πανιώνιος – Κόροιβος 70-59

To Top