ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Πώς διαχειρίστηκε ο Άρης την προηγούμενη κρίση και ο κοινός παρονομαστής

Ο Άρης μπαίνει για τα καλά στην τροχιά του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, έχοντας να διαχειριστεί μια μεγάλη κρίση, όπως αυτή που προκλήθηκε μετά το βαρύ κι ασήκωτο 0-5 από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Η κιτρινόμαυρη ομάδα βρέθηκε φέτος κι άλλες φορές σε κρίση. Όπως αυτή στο ξεκίνημα της σεζόν με τον αποκλεισμό από την Αστάνα, αλλά τότε η έλειψη αγωνιστικής δράσης για βδομάδες άφησε πίσω της το βαρύ κλίμα της κρίσης.

Από κρίση πέρασε και μετά το ισόπαλο 0-0 με τον Απόλλωνα. Πώς την ξεπέρασε; Απέδρασε από την αφιλόξενη Λαμία με 0-1, ήρθε και πήρε πάνω του μέσα από την ευρεία νίκη με 5-1 επί του Παναιτωλικού για να ακολουθήσουν οι εξαιρετικές εμφανίσεις απέναντι σε ΑΕΚ (ηθικά κερδισμένος, παρά την ήττα) και Βόλο (πολλαπλά κερδισμένος που ξέμπλεξε από μια περίεργη ενέδρα…).

Υπάρχει εδώ ένας κοινός παρονομαστής: ‘Οπως συνέβη και στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα έτσι και σ’ αυτόν με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Κλ. Βικελίδης, ο Άκης Μάντζιος είχε να διαχειριστεί σοβαρές απουσίες. Κόντρα στον Απόλλωνα δεν είχε τα 3/5 της μεσοεπιθετικής γραμμής του με συνέπεια να ανακατέψει την “τράπουλα” και να προσπαθήσει να… μπαλώσει τα κενά.

Σημαντικές απουσίες και με τον ΠΑΣ: Μπερτόγλιο, Φαμπιάνο, Σούντγκρεν, συν την κούραση των διεθνών. Ακόμη ένας κοινός παρονομαστής και στα δύο παιχνίδια ήταν η απουσία του Φακούντο Μπερτόγλιο, ένας ποδοσφαιριστής βαρόμετρο για τους κιτρινόμαυρους! Απόντος του Μπερτόγλιο ο Αρης έχει τρομερό πρόβλημα ανάπτυξης, σωστής κυκλοφορίας και κάθετης πάσας. Κάτι το οποίο… έβγαζε μάτια με τον ΠΑΣ, ενώ πρόκειται για ένα πρόβλημα που υπήρχε και δεν αναδείχθηκε φέτος.

To Top