ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πώς θα καλύψει ο Πρίφτης το κενό του Βεζένκοφ – Ποια χαρακτηριστικά ψάχνει στο βασικό 4αρι

Παίκτη με συνέπεια στην άμυνα, καλό ριμπάουντερ και καλό περιφερειακό σουτ αναζητά ο Δημήτρης Πρίφτης στην αμερικανική αγορά για την κάλυψη του βασικού πάουερ φόργουορντ την προσεχή χρονιά στον Άρη.

Ο τεχνικός των κίτρινων αναζητά το ιδανικό “ταίρι” του Σλάβεν Τσούπκοβιτς στην θέση “4”. Ο Σέρβος προσφέρει κυρίως αρκετά από τα επιθετικά χαρακτηριστικά που είχε ο Σάσα Βεζένκοφ, δηλαδή καλή επαφή με το καλάθι, καλό περιφερειακό σουτ, ωστόσο είναι παίκτης που η άμυνα δεν είναι από τα καλύτερά του.

Μπροστά από τον Τσούπκοβιτς, ο Πρίφτης ψάχνει έναν πιο αθλητικό παίκτη, πιο εκρηκτικό και γρήγορο, που να έχει σωστή νοοτροπία στην άμυνα, έφεση στο (επιθετικό κυρίως) ριμπάουντ και καλό περιφερειακό σουτ, διότι στο σύγχρονο μπάσκετ τα “4αρια” παίζουν μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της αγωνιστικής φιλοσοφίας.

Επί της ουσίας, όπως επεσήμανε και άνθρωπος της ομάδας οι κίτρινοι αναζητούν έναν παίκτη “που να έχει τα χαρακτηριστικά του Μοχάμεντ Φαγιέ (σ.σ. Ρέθυμνο πέρσι), αθλητικότητα, καλή άμυνα, καλό ριμπάουντ, αλλά να έχει και καλό περιφερειακό σουτ”.

Πρέπει να επισημανθεί ότι θέμα… Φαγιέ δεν υπάρχει για τον Άρη. Από εκεί και πέρα υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις στην αγορά, κυρίως παίκτες που έχουν ήδη θητεία σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Περιπτώσεις όπως του Άαρον Τόμας, του Σεθ Τατλ και εσχάτως του Τζόναθαν Χολμς, ρούκις δηλαδή, έχουν μειωθεί δραστικά, οπότε η αναζήτηση στρέφεται στην κατηγορία των Αμερικανών που έχουν ήδη περάσει τον Ατλαντικό.

Με έναν τέτοιου στιλ παίκτη και τον Τσούπκοβιτς, ο Πρίφτης θεωρεί ότι θα μπορέσει να καλύψει με τον πιο σωστό τρόπο το κενό που αφήνει πίσω του ο Βεζένκοφ.

To Top