Πώς θα πάρετε πίσω τις πινακίδες με… έκπτωση

Στη Βουλή κατατέθηκε τροπολογία η οποία δίνει το δικαίωμα στους οδηγούς που κατέθεσαν τις πινακίδες των οχημάτων τους, να τις επανακτίσουν πληρώνοντας μόνο για το χρονικό διάστημα που υπολείπεται μέχρι τέλος του χρόνου.

Η διάταξη, έχει μεταβατικό χαρακτήρα και θα ισχύσει μόνο για το 2014. Οπως αναφέρεται στο κείμενο της τροπολογίας, όποιος αποφασίσει να πάρει πίσω τις πινακίδες, θα πρέπει να πληρώσει τόσο για τον τρέχοντα μήνα όσο και για τον αμέσως προηγούμενο. Και πάλι, όμως η ρύθμιση είναι ευνοϊκότερη από το ισχύον πλαίσιο το οποίο ορίζει ότι πρέπει να πληρωθούν τα τέλη για ολόκληρη τη χρονιά ακόμη και αν η ανάκτηση γίνει…Δεκέμβριο.

Το κείμενο της τροπολογίας, έχει ως εξής: «Εξαιρετικά, σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτα ιδιωτικής χρήσης του πρώτου εδαφίου της παρούσας, εντός του έτους 2014, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους αυτού, καταβάλλονται αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένου του μήνα της άρσης της ακινησίας και πριν την άρση της ακινησίας. Με πράξη της αρμόδιας υπηρεσίας της φορολογικής διοίκησης, διαπιστώνεται το οφειλόμενο ποσό με βάση την ακριβή ημερομηνία της άρσης ακινησίας και τίθεται εκ νέου σε κυκλοφορία το όχημα».

 Πηγή: thetoc.gr

To Top