ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πώς να χάσει με 5 λάθη σε τέτοιο αγώνα;

Πέρασε στα… ψιλά επειδή ο Άρης κέρδισε ένα παιχνίδι ειδικών (αρνητικών) συνθηκών, αλλά πώς να χάσει όταν σε έναν τέτοιο αγώνα κάνει μόλις 5 λάθη;

Ο ΕΣΑΚΕ ενημέρωσε… στατιστικώς:

Από τα «κλειδιά» της νίκης των «κίτρινων» της Θεσσαλονίκης ήταν δίχως αμφιβολία τα λάθη αφού έκαναν μόλις πέντε έναντι 18 της ΑΕΚ. Με αυτόν τον τρόπο ο Άρης ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση καθώς από πέντε λάθη είχαν επίσης στη 13η αγωνιστική της κανονικής περιόδου ο Αρκαδικός και το Ρέθυμνο καθώς και ο Ολυμπιακός στον πρώτο ημιτελικό κόντρα στην ΑΕΚ.

Τα 26 φάουλ είναι τα περισσότερα που κέρδισε ο Άρης σε εντός έδρας αγώνα. Είχε από 25 στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τα Τρίκαλα.

Στον αντίποδα έχοντας 3/24 τρίποντα (12,5%) ο Άρης σημείωσε τη χειρότερη εντός έδρας επίδοση του στο φετινό Πρωτάθλημα καθώς είχε 8/30 (26,66%) στον τέταρτο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό. Συνολικά πάντως η χειρότερη επίδοση του στα τρίποντα φέτος είναι εκείνη του εκτός έδρας αγώνα με τον Κόροιβο στον οποίο είχε 1/13 (7,69%).

Στη σκιά της τρομερής εμφάνισης του Σίμτσακ αλλά και του ΜακΝίλ, αλλά αξιοσημείωτα είναι τα επιτεύγματα του Βασίλη Ξανθόπουλου και του Μιχάλη Πελεκάνου. Ο Ξανθόπουλος μοιράζοντας τέσσερις ασίστ έφτασε τις 927 στην καριέρα του, ξεπέρασε τον Νίκο Χατζή και είναι πλέον ο 7ος πασέρ στην ιστορία της Α1.

Ο Πελεκάνος από την πλευρά του με τα τρία σημερινά ριμπάουντ, έγινε ο 21ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που ξεπέρασε τα 1.300 ριμπάουντ.

Πέντε ριμπάουντ για 4η φορά είχε ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς ισοφαρίζοντας την κορυφαία φετινή επίδοση του. Την ίδια είχε σημειώσει στην κανονική περίοδο με την Κηφισιά εκτός και τον Κολοσσό  εντός έδρας καθώς ακόμη στον 5ο ημιτελικό των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό.

To Top