ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πώς πείστηκε ο Ντουράντ να πάει στους Ουόριορς

Ο Ντουράντ αποφάσισε να αφήσει την Οκλαχόμα και τους Θάντερ, ώστε να κάνει… παρέα στους Splash Brothers στους Ουόριορς και να κυνηγήσει άμεσα το δαχτυλίδι που τόσο λείπει από τη συλλογή του. Ομως, πώς έφτασε στην απόφαση που συντάραξε το ΝΒΑ;

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δημοσιογράφος του ESPN, Μαρκ Σπίαρς, όλος ο «οργανισμός» των φιναλίστ των τελικών έπεσε… πάνω στον 28χρονο φόργουορντ για να τον φέρει στο Οκλαντ και όχι μόνο, αφού καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο θρύλος του ΝΒΑ, Τζέρι Ουέστ!

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, οι Ουόριορς πήγαν απόλυτα προετοιμασμένοι στο ραντεβού με τον Ντουράντ και φρόντισαν να τον πείσουν πως η έλευσή του στην «Oracle Arena» θα ήταν η καλύτερη απόφαση για την καριέρα του.

Μεταξύ άλλων, όπως αποκάλυψε ο Ντρέιμοντ Γκριν, το ερώτημα που τέθηκε στον «KD» ήταν «πόσα πρωταθλήματα θεωρείς ότι μπορούμε να κερδίσουμε όπως είναι η ομάδα μας τώρα; Πόσα πρωταθλήματα μπορείς να κερδίσεις χωρίς εμάς; Πόσα πρωταθλήματα μπορούμε να κερδίσουμε μαζί;»

Στο ραντεβού παρόντες ήταν όλα τα… βαριά χαρτιά των Ουόριορς, όπως οι Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον, Ντρέιμοντ Γκριν, Αντρέ Ιγκουοντάλα, αλλά επίσης ο προπονητής, Στιβ Κερ, ο τζένεραλ μάνατζερ, Μπομπ Μάιερς, ο ιδιοκτήτης Τζο Λακόμπ, αλλά και ο ασίσταντ τζένεραλ μάνατζερ, Κερκ Λακόμπ.

Ολοι τους μίλησαν με τον παίκτη και του ανέλυσαν κυρίως το αγωνιστικό πλάνο, επισημαίνοντας πως παρά την πληθώρα σπουδαίων παικτών, θα βρει τον απαιτούμενο χώρο δράσης ώστε να μην χρειαστεί να κάνει… συμβιβασμούς.

Μετά το φινάλε του δίωρου μίτινγκ, ο Στεφ Κάρι θεώρησε απαραίτητο να στείλει και γραπτό μήνυμα στον Ντουράντ, ο οποίος σύμφωνα με άνθρωπο που… διάβασε το μήνυμα, του ξεκαθάρισε πως δεν έχει πρόβλημα να έχει στο πλευρό του έναν παίκτη-σταρ που θα του κλέψει τη δόξα, αλλά αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να κερδίσουν μαζί πολλά πρωταθλήματα.

Πάντως, αυτός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική απόφαση του Ντουράντ ήταν ο Τζέρι Ουέστ! Ο παίκτης-σύμβολο του ΝΒΑ, ο οποίος ήταν αυτός που έπεισε το 1996 τον Σακίλ Ο’ Νιλ να μετακομίσει στους Λέικερς, τηλεφώνησε στον «KD» και του τόνισε ότι είναι η ιδανική προσθήκη για τους Ουόριορς, αλλά και η καλύτερη επιλογή για τον ίδιο…

Μετά από όλο αυτό το πρέσινγκ, ο 28χρονος All Star έλαβε τη μεγάλη απόφαση να πάει στο Οκλαντ κι ένας εκ των πρώτων που το έμαθε ήταν ο Ντρέιμοντ Γκριν, ο οποίος αποκάλυψε ότι έμαθε τα μαντάτα 20 δευτερόλεπτα πριν βγει στον αέρα η δήλωσή του στο «The Players’ Tribune», μέσω γραπτού μηνύματος με αποστολέα τον παιδικό φίλο του Ντουράντ και μάνατζέρ του, Τσάρλι Μπελ.

To Top