Εγκώμια για Βικελίδη, φωτό και βίντεο! Πώς περιμένει η Καρδίτσα το φιλικό με τον Άρη (photos-video)

H αθλητική κοινωνία της Καρδίτσας περιμένει με ξεχωριστό τρόπο το φιλικό της Κυριακής ανάμεσα στην Αναγέννηση και τον Άρη.

Εγκώμια για τον Βικελίδη, φωτογραφίες, βίντεο. Διαβάστε τι γράφει χαρακτηριστικά το επίσημο σάιτ της ομάδας της Θεσσαλίας, ανάμεσα στ’ άλλα:

“Ενα σπουδαίο φιλικό θα δώσει την Κυριακή το απόγευμα στις 6 η Αναγέννηση στο Δημοτικό Στάδιο, δύο εβδομάδες μετά το πέρας των αγωνιστικών της υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και της πανηγυρικής ανόδου στην Β’ Εθνική.

Οι “κιτρινόμαυροι” θ’ αντιμετωπίσουν την ομάδα του Αρη Θεσσαλονίκης σ’ εναν αγώνα που σηματοδοτεί την επάνοδό τους στο προσκήνιο και ταυτόχρονα θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ποδοσφαιριστές που θα έχει στη διάθεσή του ο Σάκης Θεοδοσιάδης να πάρουν χρόνο συμμετοχής σε ένα μάτς απέναντι σε αντίπαλο με πολύ βαρύ όνομα.

Η Αναγέννηση μάλιστα θα οργανώσει και μια μίνι εκδήλωση με αφορμή το συγκεκριμένο μάτς όπου θα τιμηθεί  ο αείμνηστος προπολεμικός θρύλος του Αρη και της Εθνικής μας ομάδας Κλεάνθης Βικελίδης που πέρασε ως προπονητής και απο την Αναγέννηση!

Καταδεικνύεται μ’ αυτή την κίνηση η πλούσια ιστορία των δύο ομάδων και η αδιάκοπη δράση τους μέσα στο πέρασμα των χρόνων.

Επίσης την Κυριακή θα λάβει χώρα και μια ξεχωριστή βράβευση καθώς θα δοθούν τιμητικές πλακέτες στον τραγουδιστή του ύμνου της Αναγέννησης κ. Νταράλα και στον στιχουργό κ. Κατσαούνη”.


Η Αναγέννηση έχει ν’ αντιμετωπίσει τον Αρη σε φιλικό ή επίσημο μάτς στο Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας απο το 1998!!! Συγκεκριμένα την Κυριακή 11 Ιανουαρίου στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής Κατηγορίας!

Ηταν η χρονιά που ο Αρης αγωνιζόταν σ’ αυτό το πρωτάθλημα μετά τον υποβιβασμό του (λόγω της υποθεσης των δελτίων!) την προηγούμενη σεζόν. Ηταν μάλιστα η πρώτη επίσημη συνάντηση σε πρωτάθλημα των δύο συλλόγων!

Το μάτς έγινε παρουσία 6.000 φιλάθλων (βλέπε ΦΩΤΟ απο το “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ” της εποχής) και ο Αρης (στον οποίο τότε έκανε τα πρώτα του βήματα ο Αγγελος Χαριστέας) επικράτησε με σκόρ 1-0.

Η Αναγέννηση έπαιξε θαυμάσιο ποδόσφαιρο εκείνο το απόγευμα, είχε τις ευκαιρίες (δύο δοκάρια με Μπαντά και Παύλοβιτς στο 52′ και 55′ αντίστοιχα), αλλά ο Αρης πέτυχε το γκόλ με τον Λουμπούτη στο 59′ και πήρε τη νίκη.

Εκείνη τη χρονιά η ομάδα της Θεσσαλονίκης αγωνιζόταν σ’ ολο το πρωτάθλημα με μαύρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον υποβιβασμό και η Αναγέννηση στο εν λόγω παιχνίδι έπαιξε με άσπρες φανέλες.

Προπονητής για τον Αρη ήταν ο Γιώργος Φοιρός και για την Αναγέννηση ο Χρήστος Τερζανίδης.

Ας θυμηθούμε και τις συνθέσεις με τις οποίες ειχαν παραταχθεί οι δύο ομάδες:

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Κυριακούλης, Ιωσηφίδης, Μπαντάς, Παύλοβιτς, Κατσούλης, Κιούρκας, Αβραμόπουλος, Εβίντι, Παπαευθυμίου, Στάθης και Καλφαδόπουλος.

ΑΡΗΣ: Κατεργιανάκης, Δαλκίδης, Βλαχούδης, Μπορμπόκης, Μπακογιάννης, Λουμπούτης, Μητσόπουλος, Νικολάου, Παναγιωτίδης, Μιρτσέκης, Μάρτινς Σίλβα.

Ενας ύμνος που έκλεψε τις καρδιές των φιλάθλων της ομάδας όταν ακούστηκε για πρώτη φορά το 1993 και καθιερώθηκε ως πρώτο άκουσμα των “κιτρινόμαυρων” στις εκδηλώσεις (όχι μόνο τις αγωνιστικές) της Αναγέννησης.

Πρόκειται για ένα μουσικό θέμα που σαφέστατα διαφέρει απο τα συνήθη που ακούμε απο ύμνους ομάδων και γι’ αυτό το λόγο ψηφίστηκε σε σχετική αθλητική δημοσκόπηση ως το καλύτερο μεταξύ πολλών συλλόγων!

Ολα τα μουσικά κομμάτια όμως δεν τα αξιολογούν οι δημοσκοπήσεις, αλλά ο κόσμος! Απο το ποσο διαχρονικά είναι φαίνεται και η αξία τους κι αυτό συμβαίνει με τον ύμνο της Αναγέννησης.

To Top