Πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τους συνδέσμους οπαδών – Έρευνα για τυχόν δράση εγκληματικών οργανώσεων

Την αναβάθμιση της δικαστικής έρευνας όσον αφορά όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς επιδιώκει η κυβέρνηση σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων για την οπαδική βία.

Αύριο Τρίτη, ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφτούν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Γεωργία Αδειλίνη προσκομίζοντας όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας. Θα διαμηνύσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά.

Σκοπός είναι η αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Μαρινάκης στόχος είναι να εντοπιστούν εκείνοι που χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπουν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα.

«Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί το παράδοξο εκατομμύρια φιλάθλων να πληρώνουν την εγκληματική συμπεριφορά νοσηρών μειοψηφιών. Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει ένα τέλος στην εγκληματική δράση οργανωμένων «στρατών», οι οποίοι κατά καιρούς «ανακαλύπτουν» το βόλεϊ ή το χάντμπολ, μολύνοντας ακόμα και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

To Top