ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Π. Καλαϊτζάκης: «Να τα δώσουμε όλα για την Ελλάδα»

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης του Άρη, ένας από τους πλέον ελπιδοφόρους γκαρντ του συλλόγου, αλλά και του ελληνικού μπάσκετ, μίλησε για το Ευρωπαϊκό U18 (σ.σ. ξεκινά στις 29/7), τις πιθανότητες της Εθνικής Εφήβων για κάτι καλό και τη συνύπαρξή του στο παρκέ με τον δίδυμο αδερφό του, Γιώργο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ: 

Τι σημαίνει για σένα που ετοιμάζεσαι να δώσει το «παρών» στην πρώτη σου μεγάλη διοργάνωση; Ανυπομονείς;

«Πραγματικά το περίμενα πως και πως από την αρχή της χρονιάς. Είναι ένα απίστευτο συναίσθημα! Και σίγουρα ανυπομονώ πολύ!»

-Πόσο σημαντικό είναι που έχεις δίπλα σου τον αδελφό σου;

«Πολύ! Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να παίζεις με τον αδερφό σου και πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για μια Εθνική ομάδα σε ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έχουμε να παίξουμε αρκετό καιρό μαζί και με έχει βοηθήσει πολύ από την αρχή της προετοιμασίας. Και φυσικά, καθώς ξέρουμε τι κάνει ο άλλος μέσα στο γήπεδο, μας βοηθάει αρκετά την ώρα του αγώνα».

-Τι είναι αυτό που μπορείς να προσφέρεις στην ομάδα αγωνιστικά; Ποιο θα έλεγες πως είναι το πιο δυνατό σημείο του παιχνιδιού σου;

«Στην ομάδα συνολικά υπάρχει πολύ ταλέντο. Αυτό που πιστεύω πως μπορώ να προσφέρω εγώ είναι κάθε φορά που βρίσκομαι στο παρκέ, να δίνω το 100% στην άμυνα. Και στην επίθεση να κινούμαι χωρίς την μπάλα περισσότερο, βοηθώντας και τους συμπαίκτες μου. Γενικότερα, θέλω να δίνω ενέργεια και στις δύο άκρες του γηπέδου, όταν καλούμαι από τους προπονητές μας να αγωνιστώ».

-Από την προετοιμασία και όσα έχεις δει από τα φιλικά για τη δυναμική των αντιπάλων, τι πιστεύεις πως μπορεί να καταφέρει η ομάδα;

«Θα είναι ένα δυνατό, όσο και κουραστικό τουρνουά, όχι για εμάς, αλλά για όλες τις ομάδες με τους συνεχόμενους αγώνες. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές, υπάρχει ταλέντο. Είναι κάτι που το είδαμε και στη διάρκεια της προετοιμασίας.»

-Υπάρχει άγχος, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται και σε έναν περίεργο, για να μην πούμε δύσκολο, όμιλο;

«Δεν θα έλεγα πως έχουμε άγχος. Μπορεί και καθόλου… Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως ανυπομονούμε να μπούμε μέσα στο γήπεδο και να τα δώσουμε όλα για την Ελλάδα και να καταφέρουμε το καλύτερο δυνατό. Θέλουμε να φτάσουμε στην οχτάδα. Και μπορούμε να τα καταφέρουμε, αν προχωρήσουμε βήμα βήμα».

To Top