ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ράγισαν και οι πέτρες στο τελευταίο αντίο στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη (videos-photo)

Σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης και υπό τους ήχους της μπάντας της Πυροσβεστικής, συγγενείς, φίλοι, συναθλητές και συνεργάτες αποχαιρετούν τον μαχητή της ζωής, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα πραγματικό παράδειγμα, που όχι μόνο δεν σταμάτησε ούτε μια στιγμή να παλεύει με την σπάνια αυτή ασθένεια, αλλά ακόμη και στον πιο δύσκολο αγώνα της ζωή του, συγκλόνισε με τη στάση του και με το μήνυμα που άφησε πίσω του.

Τον επίλογο του προσωπικού του δράματος, έγραψε ο ίδιος, σε μια τελευταία ανάρτησή του στο Facebook, η οποία δημοσιεύτηκε το πρωί της Παρασκευής και, μεταξύ άλλων, ανέφερε : «…Αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στην ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα. Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις πανανθρώπινες αξίες. Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου. Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου».

Έτσι λοιπόν, οι δικοί του άνθρωποι -μεταξύ αυτών ο Αλέξης Τσίπρας και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία- δίνουν το παρών στην κηδεία για να αποχαιρετίσουν τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη.

Η σορός του εκτίθεται προς τελευταίο χαιρετισμό, ενώ στις 16.00 θα ακολουθήσει η εξόδιος ακολουθία και αμέσως μετά ο ενταφιασμός του στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι η κηδεία του πραγματοποιείται με δαπάνη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ). Το φέρετρο του Αλέξανδρου είναι σκεπασμένο με την ελληνική σημαία που τόσο τίμησε.

Δείτε εδώ τα βίντεο από το thesstoday.gr:


slideshow-3

Ράγισαν και οι πέτρες στο τελευταίο αντίο για τον Λεωνίδα…

Αβάσταχτος ο πόνος, βαρύς, βουβός, πνιγμένος στα δάκρυα και στα αμέτρητα “γιατί”…

Ήταν μια δύσκολη μέρα για όλους. Συγγενείς, φίλοι, συνοπαδοί έσπευσαν να πουν το τελευταίο αντίο στον Λεωνίδα Παπαδόπουλο, τον αδικοχαμένο φίλαθλο του Άρη, το πιο γελαστό παιδί της κιτρινόμαυρης κερκίδας που έφυγε την περασμένη Δευτέρα, τόσο νωρίς, τόσο πρόωρα από την ζωή, αφήνοντας πίσω του μια σύζυγο και δυο κόρες να βιώνουν την μεγάλη του απώλεια.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Πανόραμα.

Η οικογένεια του Λεωνίδα όπως έκανε γνωστό επιθυμεί αντί για στεφάνια, θα δοθούν τα χρήματα στην μνήμη του στον σύλλογο “Λάμψη”.

Συγκεκριμένα:

Alpha bank AP ΛOΓ 47700 200 200 4018 Iban GR 240140 4770 4770 0200 2004 018
EΘNIKH AP ΛOΓ 211/480089-37 IBAN GR 1401102110000021148008937
TPAΠEZA ΠEIPAIΩΣ AP ΛOΓ 5233088997088 Iban GR 72 0172 2330 0052 3308 8997 088
ΔIKAIOYXOΣ H ΛAMΨH ΣYΛΛOΓOΣ ΓONEΩN ΠAIΔIΩN ME NEOΠΛAΣMATIKEΣ AΣΘENEIEΣ BOPEIOY EΛΛAΔAΣ

Ράγισαν και οι πέτρες στο “τελευταίο αντίο” στον Γιώργο Περσιανλή (PRESSARIS-photos)

Οι ώρες είναι δύσκολες για όλη την οικογένεια του Άρη, η οποία αποχαιρέτησε τον Γιώργο Περσιανλή στην τελευταία του κατοικία. Ο 48χρονος προπονητής της γυναικείας ομάδα βόλεϊ του συλλόγου, έσβησε την Κυριακή, την ώρα του αγώνα του Άρη με την Ελπίδα από ανακοπή καρδιάς και το απόγευμα της Δευτέρας πλήθος κόσμου του απηύθυνε το στερνό αντίο, συγκλονισμένη.
Το PRESSARIS βρέθηκε στον Ιερό Ναό του Αγιού Παντελεήμονα, όπου έγινε η κηδεία του αδικοχαμένου Περσιανλή κάτω από βαθύτατη συγκίνηση. Ράγισαν οι πέτρες από τον πόνο για την απώλεια του 48χρονου προπονητή. Ράκη τα μέλη της οικογένειάς του,η  σύζυγος Βίλυ, η κόρη του Στελλίνα, ο πατέρας του, η μητέρα του και η αδερφή του, Δώρα.
Αναλυτικά τα όσα έγιναν σήμερα:
* Ήδη λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα έχουν καταφτάσει οι Λεκίδης (έφορος μπάσκετ γυναικων), Κράβαρικ, Γιάννης Χαριτωνίδης, Γιάτσης, Γάτσης, Κυριακού, Ναζίρης, Πιπέργιας, Χαραλαμπίδης, Παλέντζας, αλλά και ο Κώστας Παϊσιάδης, αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ.

* Παρόντες επίσης, οι Κώστας Ευθυμιάδης, Νίκος Παπαδόπουλος. Πρόσωπα θλιμμένα, από τους ανθρώπους του βόλεϊ, του Άρη, του αθλητισμού, που δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν την απρόσμενη απώλεια.

* Οι Κουτσμανής, Ελευθεριάδης από τον ΑΣ, αλλά και η περσινή προπονήτρια του γυναικείου βόλεϊ Μαρία Δεληγιάννη βρίσκονται στον Ιερό Ναό, όπως και οι διεθνείς Μιχάλης Σαρικεϊσόγλου , Δημήτρης Χατζηηλιάδης και οι Μπαμπαλιούτας, Νικηφορίδης, Τζελάτη του ΠΑΟΚ.

* Δεκάδες στεφάνια στο “αντίο” προς τον Περσιανλή, αρκετά από αυτά “ντυμένα” με κίτρινα λουλούδια και κιτρινόμαυρες κορδέλες. Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του αδικοχαμένου προπονητή Βίλυ, η 17χρονη κόρη του Στελλίνα, αλλά και πατέρας του. Αβάσταχτος ο πόνος για το ξαφνικό κακό που τους βρήκε. Είναι ώρες που τα λόγια και οι κουβέντες δεν χωρούν.

* Πριν από λίγο έφτασαν ο αντιπρόεδρος του Άρη Κώστας Χαριτωνίδης, αλλά και οι Τόλης Αρμενάκης, Γιάννης Κυριακίδης, Δημήτρης Γκάρας, Ηλίας Κωνσταντινίδης (έφορος στίβου),Θόδωρος Παπαδημητρίου, Γιάννης Μέλκας, Πλαγάκος.
* Στεφάνια από ΑΣ, ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΚΜΑ, Super 3, Ελπίδα Αμπελοκήπων, 6ο Δημοτικό Καλαμαριάς, Eurobank Τούμπας, ΕΣΑΠ, ΠΑΣΑΠ, ΕΠΕΣΘ.
* Εκπρόσωπος της σχολικής διεύθυνσης ανατολικής Θεσσαλονίκης, εκφώνησε επικήδειο, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.”Γιώργο, ήσουν γεμάτος όρεξη για ζωή και πάθος για την παιδεία και τον αθλητισμό! Σε διέκρινε το ήθος και ο ενθουσιασμός γι αυτό που έκανες και αγαπούσες, όπως είναι ο αθλητισμός” είπε μεταξύ άλλων!
* Ολοκληρώθηκε η νεκρώσιμος εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα. Απαρηγόρητες οι αθλήτριες του Άρη, οι οποίες είναι ντυμένες στα κιτρινόμαυρα! Η τελευταία κατοικία του Γιώργου Περσιανλή είναι στα Κοιμητήρια Καλαμαριάς.
*Στα νεκροταφεία οι σκηνές ήταν συγκλονιστικές. Η σύζυγός του λύγισε κάτω από τον αβάσταχτο πόνο… “Γιατί ρε Γιώργο, γιατί αγάπη μου…” ήταν τα λόγια της που έσπασαν καρδιές, ενώ η μητέρα του, ακόμη μια τραγική φιγούρα μάζευε τα κουράγια της για να αποχαιρετήσει το παλικάρι της. Βουβός πόνος, ζωγραφισμένος στα πρόσωπα όλων.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…
To Top