ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Ράγισαν” καρδιές για Τόσκο και Άλκη, φιλική ήττα (1-0) του Άρη από την Μπότεφ

Στο φιλικό προετοιμασίας στη μνήμη του Τόσκο, ο Άρης ηττήθηκε με 1-0 απο την Μπότεφ στη Φιλιππούπολη. 

Ευκαιρία για δοκιμές αλλά και να δει σε δράση να νέα αποκτήματα του Άρη είχε ο Τόλης Τερζής, ο οποίος γυρίζει απο τη Βουλγαρία με… γεμάτο το μπλοκάκι του.

Οι κιτρινόμαυροι παρουσίασαν κατα διαστήματα καλό πρόσωπο, παίζοντας στρωτό ποδόσφαιρο και χάνοντας ευκαιρίες κυρίως με τον Πάλμα.

Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρηση πέτυχε ο Σέκουλιτς στο 17ο λεπτό, ενώ για τον Άρη θετικές εντυπώσεις άφησε

ο νεαρός Παναγίδης.

ΜΕ 4-3-3 Ο ΑΡΗΣ

Ο Τόλης Τερζής επέλεξε να ξεκινήσει το φιλικό με την Μπότεφ με σχήμα 4-3-3 και τους Κουέστα κάτω από τα δοκάρια. Τετράδα στην άμυνα τους Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Ματαρίτα. Στα χαφ επέλεξε τρεις παίκτες τους Νταρίντα, Ρουπ και Πάβιτσιτς, στη μια πλευρά της επίθεσης τον Πάλμα, στην άλλη τον Παναγίδη και στην κορυφή τον Αντρέ Γκρέι.

ΧΩΡΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΣΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ

Τα πρώτα 15 λεπτά κύλησαν αναγνωριστικά με τις δυο ομάδες να αρκούνται σε παιχνίδι κέντρου χωρίς να δημιουργηθεί μεγάλη φάση σε καμία από τις δύο εστίες. Η Μπότεφ είχε μια ευκαιρία στο 8ο λεπτό όταν ο Κουέστα βγήκε και έδιωξε τη μπάλα πριν από τον Ράμπει, ενώ ένα λεπτό αργότερα, μακρινό σουτ του Πάλμα έδιωξε σε κόρνερ ο Χάνκιτς.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ Η ΜΠΟΤΕΦ

Στο 17ο λεπτό η Μπότεφ άνοιξε το σκορ. Ο Καραμπέλιοφ βρήκε τον Σέκουλιτς που με ωραία ντρίπλα και σουτ άδειασε τους αμυντικούς του Άρη και έκανε το 1-0.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΔΗΣ, ΔΟΚΑΡΙ Ο ΠΑΛΜΑ

Στο πρώτο ημίχρονο και μέχρι τη φάση του 43ου λεπτού ο Άρης δεν είχε κάποια κλασική ευκαιρία. Αυτή ήρθε με τον Πάλμα, ο οποίος επιχείρησε να επαναλάβει ότι έκανε και με τον Ολυμπιακό. Εκτέλεσε απευθείας το κόρνερ που κέρδισε ο πολύ δραστήριος Παναγίδης μόνο που η μπάλα αυτή τη φορά δε του έκανε το χατίρι και κατέληξε στο δοκάρι.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ Ο ΑΡΗΣ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο αλλαγές για τον Άρη τους Χουτεσιώτη και Οντουμπάτζιο στις θέσεις των Κουέστα και Πάβιτσιτς.

Ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών για τους κιτρινόμαυρους ήταν ο Λούις Πάλμα ο οποίος τόσο στο 48 όσο και στο 58 ανάγκασε τον Χάγκιτς σε πολύ καλές επεμβάσεις.

Εξίσου καλή ευκαιρία είχε και ο Λάζαρος στο 67, όμως το σουτ που επιχείρησε μετά απο ωραία ατομική προσπάθεια, κατέληξε άουτ.

ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ

Από το 70 και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, καθώς τόσο οι πολλές αλλαγές, όσο και η περίοδος της προετοιμασίες αποτέλεσαν ανασταλτικούς παράγοντες ώστε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο σε ολη τη διάρκεια της αναμέτρησης

 

Οι συνθέσεις:

Μπότεφ (Γέντσεβ): Χάνκιτς, Μίνκοβ, Ραμπότοβ, Πάντσετς, Ακέρε, Καραμπέλιον, Ετό, Ντούμουα, Ραμπέι, Κόλεβ, Σέκουλιτς. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι Περέρα, Παπάντζοφ, Τόνεφ, Στεπαναβίτσιους, Σμαρκάλεβ, Μπαροάν, Μπαλτάνοβ

Άρης (Τερζής): Κουέστα (46’ Χουτεσιώτης), Εμπακατά (81’ Φατόρε), Φαμπιάνο (71’ Αηδόνης), Μπράμπετς, Ματαρίτα (59’ Φεράρι), Νταρίντα, Ρουπ (62’ Τσέρα), Πάβιτσιτς (46’ Οντουμπάτζο), Παναγίδης, Γκρέι (62’ Χριστοδουλόπουλος), Πάλμα (71’ Σαβέριο).

Διαιτητή: Καμπάκοφ

Βοηθοί: Μαργκαρίτοφ, Πετρόφ

To Top