ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ράπτης: “Υποχρεωμένος ήταν ο Άρης να αγωνιστεί, εφόσον συνέχισε ο διαιτητής το ντέρμπι”

Ο πρόεδρος του συνδέσμου των διαιτητών της Χαλκιδικής, Βασίλης Ράπτης μίλησε με αφορμή την διακοπή λόγω επεισοδίων στην Τούμπα.

Όπως είπε στο Yellow Radio 101,17:

Όταν φτάσουμε όλοι στο σημείο να θεωρούμε ισότιμες όλες τις πόλεις και όλες τις περιοχές και όταν βλέπουμε μόνο χρώματα -που έτσι πρέπει σαν διαιτητές- θα έρθουμε στο προκείμενο.

Ο διαιτητής ο συγκεκριμένος εφάρμοσε τον κανονισμό που υπάρχει από φέτος. Αν στην μία ώρα δηλαδή εκτιμήσεις ότι μπορεί να συνεχιστεί το παιχνίδι, το συνεχίζεις όποιος και αν είναι ο υπολειπόμενος χρόνος, έστω και 1 δευτερόλεπτο. Αν μιλάμε για πράγματα που θα επέμβει η ομοσπονδία ή το κράτος, τότε μιλάμε για κάτι διαφορετικό.

Παλιά ήταν διαφορετικό το χρονικό διάστημα, τώρα είναι εξήντα λεπτά, όπως παλιά μιλούσαμε και για άλλες αφαιρέσεις βαθμών. Πλέον ακόμη και να μην τελείωνε το παιχνίδι η τιμωρία θα ήταν αφαίρεση ενός βαθμού και μηδενισμός.

Τι θα συνέβαινε αν ο Άρης δεν έβγαινε στο γήπεδο μετά την διακοπή:

Από την στιγμή που ο διαιτητής σε καλέσει να συνεχίσεις το παιχνίδι εσύ είσαι υποχρεωμένος να αγωνιστείς.

Αν μια ομάδα δεν βγει, ο διαιτητής θα το γράψει στο φύλλο αγώνος, ότι η «τάδε ομάδα αρνήθηκε να παίξει» και μετά αρμόδια να επιληφθεί του θέματος θα είναι η αρμόδια αρχή.

Για τον Άρη και την διαιτησία:

Πρέπει να υπάρχουν υπεύθυνοι, πρέπει να υπάρχει ένας έφορος διαιτησίας, κανόνων και κανονισμού. Ένας άνθρωπος που να είναι επιφορτισμένος με το συγκεκριμένο κομμάτι και να βρίσκεται εκεί όταν «καίνε» τα πράγματα.

To Top