Ράσταβατς: «Τεράστιος σεβασμός στον Άρη αλλά στο Κολοκοτρώνης εμείς βάζουμε τους κανόνες μας»

Ο πόλεμος στη Σερβία, ο Ζίφκοβιτς της Μπενφίκα και το πολύ σημαντικός ματς με τον Άρη. Ο Μίλαν Ράσταβατς τα είπε… όλα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη!

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Η συνέντευξή του Σέρβου κόουτς στον Αρκαδία 9.38:

Για τον ερχομό του στην Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο:

“Ευχαριστώ για την πρόσκληση και χαιρετίσματα σε όσους μας ακούνε. Η προσαρμογή μου στον Αστέρα ήταν πολύ εύκολη καθώς ήμουν δυο χρόνια στην Ξάνθη και ήξερα τη λίγκα και τους Έλληνες. Υπάρχει ένας ιστορικός δεσμός ανάμεσα σε Έλληνες και Σέρβους και νιώθω σαν το σπίτι μου. Η απόφαση μου να έρθω εδώ ήταν εύκολη καθώς θεωρώ πως οι ομάδες εδώ είναι πιο δυνατές απ ότι στην Σερβία”.

Για την καριέρα του:

“Η καριέρα μου ξεκίνησε στη Βοΐβοντίνα και έπαιξα και στις μικρές εθνικές της Γιουγκοσλαβίας. Έπαιξα στην πρώτη κατηγορία της Σερβίας αλλά κάποιοι τραυματισμοί με ανάγκασαν να σταματήσω νωρίς. Όμως παράλληλα με την καριέρα μου τελείωσα την προπονητική και ήμουν έτοιμος”.

Για τους Σέρβους αθλητές:

“Ίσως είναι το DNA αλλά θεωρώ πως επειδή είμαστε ανταγωνιστικοί σα λαός αυτό μας κάνει να θέλουμε να πετυχαίνουμε”.

Για τον πόλεμο της Σερβίας:

“Δυστυχώς έχω ζήσει τις περιόδους πολέμου στην Σερβία, ήμουν φαντάρος στους βομβαρδισμούς το 1999 και προσπαθούσαμε να εμποδίσουμε όλο αυτό. Δεν μπορώ να σας περιγράψω αυτά που ζήσαμε. Έζησα παράλληλα και το πρώτο κομμάτι της περιόδου 1991-1992 όταν και έγινε η διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας”.

Για τον ερχομό του στον ΑΣΤΕΡΑ και για το αν έπαιξαν ρόλο το καλό όνομα του Αστέρα και οι ευρωπαϊκές συμμετοχές;

“Σίγουρα όλα αυτά που είπατε. Οι ομάδες που καταφέρνουν να κάνουν τόσο γρήγορα βήματα προόδου είναι πάντα ελκυστικές και αυτό με έκανε να αποδεχθώ την πρόταση αυτή”.

Για την μεταμόρφωση του ΑΣΤΕΡΑ αγωνιστικά:

“Σε πολλά ματς ήμασταν καλύτεροι και αξίζαμε να πάρουμε τους πόντους που πήραμε. Η φιλοσοφία μας μόλις ήρθαμε εδώ ήταν να αλλάξουμε την σκέψη των παικτών και αυτό σιγά σιγά θα έβγαινε στο γήπεδο, κάτι το οποίο συνέβη”.

Για το παιχνίδι με τον Άρη:

“Έχουμε τεράστιο σεβασμό στον Άρη για την ιστορία του και την πορεία του αλλά παίζουμε στην έδρα μας και εδώ βάζουμε εμείς τους κανόνες στο γήπεδο”.

Για τους πόντους που χρειάζεται μία ομάδα για την είσοδο της στα Play-Off:

“Δεν ξέρω πραγματικά αλλά θεωρώ οτι το κλειδί είναι ένα σερί νικών που θα καταφέρει να κάνει κάποια ομάδα γιατί αυτό είναι δύσκολο στο ελληνικό πρωτάθλημα”.

Για το αν τον ρωτάνε φίλοι από τη Σερβία για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

“Με ρωτούν πολλές φορές τι είναι αυτό που πραγματικά γίνεται γιατί ειλικρινά δεν το καταλαβαίνουν αν δε ζούνε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει μια πίεση που προέρχεται κυρίως από τις μεγάλες ομάδες. Δεν είναι η πρώτη χρονιά που γίνονται δυστυχώς αυτά”.

 Για το αν έχει χρόνο για παρακολουθήσει άλλα αθλήματα:

“Δεν έχω ειδικότερα το τελευταίο χρονικό διάστημα το χρόνο που απαιτείται για να παρακολουθήσω. Προσπαθώ όμως όσο μπορώ. Μου αρέσει το μπάσκετ. Ειδικότερο το NBA. Οι Denversμου αρέσουν. Οπως επίσης και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Τον σέβομαι”.

Για τη ζωή ενός προπονητή:

“Καταρχάς δεν είναι μόνο η προπόνηση των δύο ωρών και οι αγώνες. Οπως σε όλα τα επαγγέλματα να πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις αλλά και να σε αγαπάνε γι’ αυτό που κάνεις μέσα από αυτό. Επίσης είναι η ανάλυση ενός παιχνιδιού, η ανάλυση ενός ποδοσφαιριστή, η τακτική, το διάβασμα ενός αντιπάλου. Πρέπει να βάζεις τη ζωή σου μέσα σε αυτή τη δουλειά. Μου αρέσει όμως πάρα πολύ να κάνω”.

Για την μεγαλύτερη εμπειρία που έχει ζήσει:

“Σίγουρα η συμμετοχή μου ως μέλος του προπονητικού τιμ  της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας στο Πάγκοσμιο Κύπελλο στη Ρωσία. Ηταν ένα όνειρο. Ηταν μια ευκαιρία που είχες για να δουλέψεις με παίκτες από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και άλλους επίσης σπουδαίους όπως ο Κολάροφ της Ρόμα, τον Μίτροβιτς της Φούλαμ. Μάλιστα, είχαμε «σχεδιάσει»  ένα παιχνίδι κόντρα στην Εθνική Βραζιλίας”.

Για τα Play Offs και Play Out:

“Η γνώμη μου για τα PlayOff είναι ότι πρέπει να υπάρχουν εφόσον γίνονται για να μην υπάρχει χαλάρωση προς το τέλος του πρωταθλήματος από μερικές ομάδες. Οι μεγάλες ομάδες θα αναγκαστούν να είναι σε κορυφαίο επίπεδο να δουλεύουν πιο σκληρά σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς για να πετύχουν τους στόχους τους”.

Για τον πιο ταλαντούχο παίκτη που είχε κατά την προπονητική του καριέρα:

“Με τον Ζίφκοφιτς της Μπενφίκα. Δεν έχει καταφέρει όμως να σταθεροποιηθεί στην 11αδα”.

Τέλος έδωσε τη δική του συμβουλή στα μικρά παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό:

“Οπως συμβαίνει σε όλα τα επαγγέλματα χρειάζεται σκληρή δουλειά κάθε μέρα. Να αποδέχεσαι την ήττα να αναγνωρίζεις πότε έχεις νικήσει, να σέβεσαι τον αντίπαλο, να παίζεις δίκαια και να το κάνεις όλο αυτό ξανά και ξανά”.

To Top