Ράσφορντ και στην 4άδα η Γιουνάιτεντ

Ο Μάρκους Ράσφορντ ήρθε από τον πάγκο και με γκολ στο 76’ χάρισε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Γουλβς (0-1) και την έβαλε στην 4άδα της Premier League.

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να ολοκληρώσει το 2022 η Γιουνάιτεντ, η οποία πήρε σημαντικό «διπλό» κόντρα στην Γουλβς και έχοντας πλέον τους ίδιους αγώνες με την Τότεναμ, την προσπέρασε και έκανε δική της την 4η θέση. Πρωταγωνιστής ήταν ο Ράσφορντ, ο οποίος έμεινε εκτός 11άδας λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, όμως μπήκε αλλαγή και «καθάρισε» το ματς στο φινάλε.

Με την πορτογαλική τριπλέτα των Μουτίνιο, Νέβες, Ματέους Νούνιες, η Γουλβς ήταν πολύ δυνατή στο κέντρο και συνολικά θα μπορούσαμε να πούμε καλύτερη, όμως τις καθαρές ευκαιρίες τις είχε η ομάδα του Ερικ Τεν Χαγκ. Στο 6’ ο Γκαρνάτσο σούταρε ψηλά από καλή θέση και στο 17’ είπε όχι στο «δώρο» του Σεμέντο, καθώς ο Πορτογάλος τον έβγαλε τετ-α-τετ με τον Σα, αλλά ο πρώην keeper του Ολυμπιακού νίκησε τον νεαρό Αργεντινό εξτρέμ. Στο 37’ η κεφαλιά του – πολύ αρνητικού – Αντονι, πήγε στα χέρια του Σα.

Στο δεύτερο μέρος και το 53’, ο Σα νίκησε και πάλι τον Αντονι, ενώ η Γουλβς απείλησε σοβαρά πέντε λεπτά μετά, με το εκπληκτικό φάουλ του Νέβες, στο οποίο απογειώθηκε και απέκρουσε ο Ντε Χέα. Στο επόμενο διάστημα ο ρυθμός έπεσε, η Γιουνάιτεντ ήταν μπροστά αλλά δεν είχε φάσεις, μέχρι να έρθει το 76’. Οταν ο Ράσφορντ πήρε στα αριστερά, έπαιξε το ‘1-2’ με τον Μπρούνο Φερνάντες άντεξε στην πίεση δύο αντιπάλων και μέσα από την περιοχή νίκησε τον Σα. Το 0-1 έμεινε μέχρι το φινάλε χάρη στον Ντε Χέα, που στο 94’ απέκρουσε τη δυνατή κεφαλιά του Ραούλ Χιμένες.

To Top