Ράσφορντ: «Ποιό παιδί δεν αξίζει;»

Ως «Μέλος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας» (Member of Order of the British Empire) από τον Δούκα του Κέιμπριτζ, πρίγκιπα Ουίλιαμ, στο Κάστρο του Γουίνδσορ παρασημοφορήθηκε ο Μάρκους Ράσφορντ.

Ο Αγγλος διεθνής επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βραβεύθηκε για το κοινωνικό του έργο και ειδικότερα για την αρωγή σε ευάλωτα παιδιά, μέσω της εκστρατείας του κατά της παιδικής φτώχιας στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο 24χρονος άσος αφιέρωσε το βραβείο στη μητέρα του, Μέλανι, η οποία μεγάλωσε τον ίδιο και τα τέσσερα αδέλφια του, ενώ υποσχέθηκε να συνεχίσει την εκστρατεία του, για να βοηθήσει τα μη προνομιούχα παιδιά:

«Προσπαθώ να δώσω στα παιδιά ό,τι δεν είχα όταν ήμουν μικρός. Τους δίνω απλώς μια ευκαιρία και νομίζω ότι την αξίζουν. Ποιο παιδί δεν αξίζει; Για εμένα είναι τιμωρία να βλέπω ότι για οικονομικούς λόγους, στερούνται γεύματα ή βιβλία.

Αυτές είναι μικρές αλλαγές, αλλά μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο. Βλέπω την γενιά που έρχεται μετά από εμένα, ως πολύ ιδιαίτερη. Απλώς χρειάζονται κάποιον να τους δείξει την σωστή κατεύθυνση και αυτό κάνω».

To Top