ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρέλλας: “Αυτή είναι η πρόταση για την άνοδο στη Σούπερ λίγκα”

O πρόεδρος του Παναιγιαλείου, Αντώνης Ρέλλας μίλησε στον ΣΠΟΡ Fm Πάτρας για το ΔΣ της Τετάρτης (06/04) και ανέλυσε την πρότασή του για πρωτάθλημα 16 ομάδων. Επιβεβαίωσε την είδηση για διεκδίκηση και 3ης θέσης ανόδου, ενώ έκανε λόγο για unfair της Super League, η οποία… υποδεικνύει και πώς θα προβιβάζονται οι ομάδες της Football League.

Για το ΔΣ ανέφερε:

«Είχαμε ένα σημαντικό συμβούλιο. Ακούστηκαν διάφορες απόψεις. Δεν έχει παρθεί απόφαση. Θα παρθεί στο επόμενο ΔΣ και αφού πρώτα γίνουν κάποιες διαβουλεύσεις με τον Υπουργό, την ΕΠΟ και τη Super League. Οπότε μία ολοκληρωμένη πρόταση θα μπει προς ψήφιση. Θέλω να διευκρινίσω ότι αυτό που έγινε και στη Super League και στη Football League, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα υιοθετηθεί από την ΕΠΟ.

Είναι οι προτάσεις των λιγκών, οι οποίες, είτε αυτούσιες, είτε με κάποιες αλλαγές θα γίνει μία διαβούλευση και θα περάσει το καλύτερο δυνατό. Αυτές δεν είναι δεσμευτικές για την ΕΠΟ».

Μήπως είναι λίγο αργά;

«Έχετε απόλυτο δίκαιο, αλλά επειδή είναι μια προσωρινή διοικούσα επιτροπή και δεν είναι μια διοίκηση, γι’ αυτό και οι αποφάσεις είναι λίγο καθυστερημένες. Το πρόβλημα είναι καθαρά τεχνικό. Έπρεπε πρώτα να τακτοποιήσει κάποιες εκκρεμότητες η προσωρινή διοίκηση, γι’ αυτό έχει οριστεί, να εναρμονίσουν κάποια πράγματα και μετά να μπούμε σε προτάσεις».

Η Football League τι θα προτείνει και πότε θα έχουμε απόφαση;

«Μετά το Πάσχα, το αργότερο ως το τέλος Απριλίου θα έχουμε ξεκάθαρες προτάσεις και η Football League και η Super League. Όταν γίνονται προτάσεις, πρέπει να υπάρχει ένας αλληλοσεβασμός. Κάτι τέτοιο δεν διαπίστωσα από τη Super League. Δεν είναι δυνατόν να λέει πόσοι θα πέφτουν, πόσοι θα ανεβαίνουν, αλλά και να μας υποδεικνύει τον τρόπο που θα ανεβαίνουν οι δικοί μας. Δε νομίζω ότι είναι σωστό. Θεωρώ ότι είναι unfair.

Αδιαπραγμάτευτο, ανεβαίνουν δύο ομάδες. Το πώς είναι ένα εσωτερικό θέμα που θα το πούμε όταν ολοκληρωθεί η πρόταση. Που σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούμε την τακτική της Super League ότι ο δεύτερος ή ο τρίτος από εμάς θα παίζει με τον 14ο ή 15ο. Τα μεγέθη είναι διαφορετικά και ως προς το οικονομικό και ως προς το αγωνιστικό. Δεν είναι δυνατόν μία ομάδα Football League να ανταγωνιστεί μία ομάδα της Super League. Αυτά γίνονται σε προηγμένα πρωταθλήματα όπως στη Γερμανία.

Δεν μπορεί μία κατηγορία με μηδέν έσοδα να ανταγωνιστεί μία κατηγορία με 45 εκατομμύρια. Είναι και άδικο και μη ηθικό. Προτάσεις ακούστηκαν πολλές. Η πρόταση του προεδρείου ήταν δύο όμιλοι των 10 ομάδων και μετά οι 5 πρώτοι από κάθε όμιλο να παίζουν ένα μίνι πρωτάθλημα για να βγουν οι δύο πρώτοι.

Ακούστηκαν κι άλλες φωνές. Όπως του Απόλλωνα με 18 ομάδες, του Κισσαμικού με 16 ομάδες που θα ανεβαίνει ο πρώτος και οι 2-5, 3-4 θα παίζουν μεταξύ τους και οι δύο νικητές να παίξουν ένα ματς και να βγει ο δεύτερος. Την πρόταση αυτή την έκανε ο κύριος Λυχναράς που έχει σχέση με το μπάσκετ. Είναι μία πρόταση που υιοθέτησε και ο ΟΦΗ.

Η δική μου πρόταση ήταν ότι σε καμία περίπτωση από το 18-19 δεν μπορεί το πρωτάθλημα να αποτελείται με περισσότερες από 16 ομάδες. Θα είναι η ταφόπλακα της Football League. Πρέπει να κάνουμε το πρωτάθλημα με λίγες ομάδες. Και ο Υπουργός θέλει λίγες ομάδες για να έχουμε ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, να μείνουν όσοι μπορούν και όχι με προβλήματα, όπως τα τελευταία χρόνια.

Ειδικά επιβάλλεται αν θέλουμε να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με σοβαρά έσοδα, είναι παράλογο να ζητήσουμε αύξηση. Όποια αλλαγή κι αν ισχύσει, του χρόνου οι ομάδες θα είναι πάλι 18. Αυτό είναι δεδομένο. Όποιες αλλαγές θα περάσουν στη ΓΣ της ΕΠΟ και οποιεσδήποτε αλλαγές θα υιοθετηθούν από το 2018-19. Του χρόνου θα ανεβαίνουν οι δύο πρώτοι».

Εισιτήριο για τον 3ο έστω και μέσω μπαράζ τη σεζόν 2018-19 το ξεχνάμε;

«Εμείς θα το διεκδικήσουμε. Θα το έχουμε στις προτάσεις μας. Δεν το ανέφερα, αφού γίνουν πρώτα οι διαβουλεύσεις να δούμε τις δυνατότητες. Για να είμαστε ρεαλιστές, στο μοντέλο που προτείνουμε των 16 είναι δύσκολο να κλειδωθεί ένα τρίτο εισιτήριο».

Για ποιο λόγο θα υπάρχουν του χρόνου περισσότερα έσοδα;

«Υπάρχει η ΕΡΤ, ενώ έχουμε πρόταση και ως 30 Απριλίου θα έχουμε πιο ολοκληρωμένη χορηγία από τη Stoiximan. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα περιλαμβάνει μόνο την ονομασία του πρωταθλήματος, αλλά και τη φανέλα. Και βέβαια κάποιες ρυθμίσεις που θα γίνουν μέσω του Υπουργού, που θα παίρνουμε χρήματα από τη Super League, γιατί υποχρεούται βάσει νόμου να δίνει. Με όλα αυτά τα έσοδα και με μειωμένο κόστος, γιατί από τους 23 υπαλλήλους έχουν μείνει οι εννέα, σίγουρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα για τις ομάδες του χρόνου».

Ένα σχόλιο για τον Παναιγιάλειο…

«Αυτό που είχαμε θέσει σαν στόχο υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο. Θεωρώ ότι είναι αδύνατο να κινδυνεύσουμε. Θα δώσουμε την ευκαιρία σε πολλά νέα παιδιά. Λόγω της οικονομικής κρίσης πρέπει πολλοί να ακολουθήσουν αυτό το βιώσιμο μοντέλο. Και ο κόουτς το έχει πει, ο Παναιγιάλειος έχει πιάσει ταβάνι για να είμαστε σωστοί και δίκαιοι με όλους. Αυτή είναι η εικόνα.

Ο Παναιγιάλειος ήταν φτιαγμένος φέτος να κυμανθεί από 8η έως 10η θέση και η βαθμολογική του θέση αντικατοπτρίζει πλήρως τον σχεδιασμό του καλοκαιριού».

Θα υπάρξουν διοικητικά συμπαίκτες και έχουν γίνει ήδη κινήσεις με παίκτες αναφέρει το ρεπορτάζ…

«Έχουν γίνει ήδη κινήσεις. Σίγουρα ο Παναιγιάλειος θα είναι το καλοκαίρι οικονομικά υγιέστατος. Και όταν λέω υγιέστατος, εννοώ μηδενικά χρέη σε παίκτες, ΙΚΑ, Εφορία. Προδιαγράφεται ένα καλύτερο μέλλον και με τους κατάλληλους ανθρώπους που θα εμπλουτίσουν το ΔΣ θα μπορέσουμε να βάλουμε έναν στόχο παραπάνω. Σίγουρα καλύτερο στόχο από τη 10η θέση».

Για την Παναχαϊκή:

«Αυτό είναι πολύ καλό να υπάρχουν στο πρωτάθλημα ομάδες όπως η Παναχαϊκή, ο ΟΦΗ, ο Άρης. Προσδίδουν άλλο κύρος. Ομάδες τέτοιες είναι κίνητρο για το εμπορικό κομμάτι και το χορηγικό. Πέραν από την ιστορία και την ανταγωνιστικότητα που θα υπάρχει, σίγουρα, θα έχουμε ένα καλύτερο πρωτάθλημα σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που όλοι στοχεύουμε είναι σε μία διετία να ασχολείται πολύς κόσμος με τη Football League.

Η Παναχαϊκή ξεκίνησε σε πολύ υγιείς βάσεις. Φάνηκε αμέσως το αποτέλεσμα. Δεν θέλω να πω τι θα γίνει όσον αφορά στην παλιά ΠΑΕ. Ειλικρινά το λέω, εύχομαι να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα και να είναι στη Football League. Η ευχή όλων είναι αυτή, είτε αν ακολουθήσουν τα χρέη, είτε όχι. Ομάδες με πολύ μεγάλη ιστορία δίνουν άλλο κύρος και εμπορικότητα στο πρωτάθλημα αυτό».

Για τις κινήσεις σε επίπεδο μάρκετινγκ:

«Σίγουρα γίνονται και να ξέρετε ότι έχουμε βρει ένα πολύ μεγάλο σύμμαχο, τον Υπουργό κύριο Βασιλειάδη. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του που λυπάμαι ήταν ο πολέμιος της Football League. Αυτό δείχνουν οι πράξεις του και η σοβαρότητά του».

To Top