ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρέλλας: “Κατακρίνω τον… εαυτό μου που δεν κρατήσαμε τον Σπανό, πριν συμφωνήσει με τον Άρη”

 Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναιγιάλειος, Αντώνης Ρέλλας παραδεχόμενος σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 Πάτρας ότι «Τόσα λάθη μαζεμένα δεν είχα κάνει ποτέ στα έξι χρόνια της ενασχόλησής μου με το ποδόσφαιρο». Αυτοκριτική για τις αλλαγές προπονητών (Δημήτρης Σπανός, Σπύρος Μπαξεβάνος, Νίκος Κουρμπανάς και πλέον Παναγιώτης Γκουτσίδης). Επεσήμανε μάλιστα ότι «κατακρίνω τον εαυτό μου επειδή αποφάσισα εν θερμώ την απομάκρυνση του Δημήτρη Σπανού το περασμένο καλοκαίρι».

Αναλυτικά οι βασικές τοποθετήσεις του Αντώνη Ρέλλα:

-Για τις αλλαγές προπονητών και τις ευθύνες του:

«Έξι χρόνια στο ποδόσφαιρο τόσα λάθη μαζεμένα δεν είχα κάνει ποτέ. Δεν μπορεί να φταίνε συνέχεια οι άλλοι και εμείς πουθενά. Το βασικό λάθος είναι που έφυγε ο Σπανός, γιατί μπορούσα να τον κρατήσω. Εκείνη τη δεδομένη στιγμή δεν υπήρχε καμία πρόταση από τον Άρη. Υπήρξε μία διαφωνία μεταξύ μας. Ισως δεν λειτούργησα σωστά και αναλαμβάνω την ευθύνη, γιατί ενός κακού μύρια έπονται.

Θέλω να δηλώσω και κατηγορηματικά ότι δεν έγινε καμία συμφωνία με τον Αρη για να μας πάρει τον Σπανό. Το λάθος έγινε στο πρώτο στάδιο. Για μία έντονη διαφωνία, αλλά καθαρά ποδοσφαιρική, πήρα μία απόφαση εν θερμώ, κάτι που δεν το συνηθίζω. Γι’ αυτό κατακρίνω τον εαυτό μου. Είναι η χειρότερη χρονιά μέχρι τώρα. Παρ’ ότι η ομάδα ξεκίνησε με αδειοδότηση και με τις καλύτερες προϋποθέσεις, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι».

-Για την πρόσληψη Γκουτσίδη:

«Είχαμε ένα μακρύ συμβούλιο. Τελειώσαμε γύρω στις 11.30 το βράδυ της Δευτέρας (27/11). Οι επιλογές ήταν δύο. Αν δεν δεχόταν την πρότασή μας ο Γκουτσίδης θα αναλάμβανε προπονητής της πρώτης ομάδας ο Χρήστος Παρασκευόπουλος. Δεν θα μπαίναμε σε διαδικασία να συζητήσουμε με άλλο προπονητή. Ο Παρασκευόπουλος έχει προοπτικές, θέληση, δίψα και είναι πολύ κοντά ο χρόνος για το επόμενο βήμα του.

Τηλεφώνησα στον Γκουτσίδη γύρω στις 10 και κάτι, αφού πρώτα είχαμε τελειώσει το θέμα του Νίκου Κουρμπανά και με ομόφωνη απόφαση του συμβουλίου. Θα έρθει την Τετάρτη στο Αίγιο. Ήρθα σε συμφωνία μαζί του πριν από πέντε λεπτά. Δεν ξέρουμε αν θα καθίσει στον πάγκο με τον Πανιώνιο την Πέμπτη (30/11). Συνεργάτης του θα είναι ο Αλέξης Σπυρόπουλος, όπως και στην προηγούμενη θητεία του».

-Για τα κριτήρια της επιλογής:

«Είναι και η χημεία των ανθρώπων που παίζει ρόλο. Το ταμπεραμέντο του Γκουτσίδη είναι τέτοιο που σε εμπνέει. Σε εμπνέει με τη γνώση και τη σοβαρότητά του. Και η άποψη της διοίκησης έχει λιγότερο βαρύνουσα σημασία από τη στιγμή που έμειναν άφωνοι οι παίκτες που είχαν συνεργαστεί μαζί του. Είδαμε και καλό ποδόσφαιρο με τον Γκουτσίδη».

-Για τις ευθύνες των παικτών:

«Κατά κάποιο τρόπο οι παίκτες είναι καλλυμένοι, γιατί δεν γίνεται να φύγουν όλοι και συνήθως την πληρώνει ο προπονητής. Θα γίνει, πάντως, επαναξιολόγηση του υλικού στα επόμενα πέντε παιχνίδια από το νέο προπονητή. Μετά θα ακολουθήσουν στοχευμένες προσθαφαιρέσεις, γιατί πιστεύω ότι έχουμε καλό υλικό».

-Για τις καταγγελίες Καλαϊτζίδη:

«Πρέπει να κατονομάσει, όπως το προανήγγειλε άλλωστε. Γιατί δεν μπορούμε να λέμε πράγματα στον αέρα, να ρίχνουμε λάσπη στον ανεμιστήρα και να μην μπορούμε να τα αποδείξουμε».

-Για τα προβλήματα της Football League:

«Δεν θέλει κανένας να φτιάξει την κατηγορία αυτή. Ούτε η πολιτεία ούτε η ΕΠΟ. Με ενοχλεί αφάνταστα κάποιοι να σου κουνάνε το δάκτυλο και να λένε οι στοιχηματζήδες. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. θέλουν να συντηρούν αυτή την εικόνα».

-Για την ΕΕΑ:

«Πώς παίρνουν οι ομάδες πιστοποιητικά; Την Τρίτη δηλώνει μέλος της ΕΕΑ ότι τα 2/3 δεν θα πάρουν άδεια και ξαφνικά την Πέμπτη παίρνουν όλοι εκτός από τον Αχαρναϊκό. Γιατί Δόξα Δράμας και Καραϊσκάκης είχαν απλώς τυπικά θέματα».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

To Top