Ρήγας: “Απεδόθη η σωστή απόφαση”

Ο Κώστας Ρήγας, τεχνικός διευθυντής της διαιτησίας στην Ευρωλίγκα και σύμβουλος της ΕΟΚ σε θέματα διαιτησίας τόνισε με δηλώσεις πως ήταν ορθή η απόφαση του Χρήστου Χριστοδούλου να μην κατακυρώσει το καλάθι του Τζέιμς στην τελευταία φάση του αγώνα του Άρη με τον Ολυμπιακό κα τάχθηκε κατά της χρήσης του ριπλέι. Για το φάουλ του Πελεκάνου… κουβέντα!

Ο κ. Ρήγας τόνισε στον “Sport 103” πως “να διευκρινίσω ότι απεδόθη η σωστή απόφαση. Το είδανε ότι η μπάλα ήταν στην άνοδό της και ο παίκτης παρενέβη χωρίς να ακουμπήσει η μπάλα πρώτα στο ταμπλό. Να πω κατηγορηματικά ως μέλος της παγκόσμιας επιτροπής της FIBA και με βάση αυτήν μου την ιδιότητα και όχι του συμβούλου της ΕΟΚ σε θέματα που άπτονται της κρίσης του διαιτητή δεν πρέπει να γίνεται χρήση τεχνικών μέσων. Κι αυτό γιατί έτσι θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και άλλες περιπτώσεις. Αν είναι βήματα ή όχι βήματα αν είναι επιθετικό ή αμυντικό φάουλ. Με αποτέλεσμα ο Άρης να υποστηρίζει ότι προηγουμένως έγινε φάουλ και να το εξετάσετε. Δεν τίθεται σε καμία συζήτηση, σε καμία τεχνική υποστήριξη. Είμαι κατηγορηματικός και ισχύει σε όλα τα σπορ. Δείτε τι έγινε στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου όπου η μπάλα πέρασε την νοητή γραμμή. Ο διαιτητής δεν το είδε και θα τιμωρηθεί ο διαιτητής. Δεν μπορείς να παρέμβεις με μηχανικά μέσα. Η FIBA και η τεχνική επιτροπή δεν πρόκειται να ενδώσουν ποτέ στο να τίθεται η κρίση του διαιτητή σε συζήτηση. Άλλο αν είναι μέσα ή έξω από τον χρόνο ή είναι δίποντο ή τρίποντο. Είναι στον κανονισμό να δεις την φάση στο βίντεο”.

Ρωτήθηκε για ποιο λόγο οι τρεις διαιτητές του Άρης – Ολυμπιακός (Χριστοδούλου, Ψαριανός, Κατραχούρας) δεν σφυρίζουν αυτή την αγωνιστική και απάντησε πως “δεν είναι δικό μου θέμα. Δεν είναι αυτή η αρμοδιότητά μου ή το θέλω μου. Η δική μου θέση είναι να μπορώ να εκπαιδεύω διαιτητές, να τους παρακολουθώ και στο τέλος να τους αξιολογώ”.

To Top