Ψάχνει λύση… αντίδοτο στη μαζική άμυνα, το βάρος στους αυτοματισμούς

Το… αντίδοτο απέναντι στις πολυπρόσωπες άμυνες αναζητά ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, που είδε για μία ακόμα αγωνιστική τον Άρη να δυσκολεύεται έντονα απέναντι στην μαζική άμυνα των αντιπάλων.

Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι οι αντίπαλοι του Άρη θα παραμένουν κλεισμένοι στο… καβούκι τους ανεξαρτήτου έδρας. Πρόσφατο παράδειγμα αυτό του Αγιονερίου, όπου και ήταν εμφανής η διάθεση της ομάδας από το Κιλκίς να δώσει χώρο στον Άρη από το πρώτο λεπτό και να χτυπήσει στην αντεπίθεση.Αυτό το στυλ παιχνιδιού συνάντησαν οι “κίτρινοι” στα τέσσερα πρώτα επίσημα παιχνίδια της χρονιάς, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα το υιοθετήσουν και όλοι οι επόμενοι αντίπαλοι του Άρη.

Για τον λόγο αυτό ο 57χρονος τεχνικός αναμένεται να ρίξει περισσότερο βάρος σε καθημερινή βάση στους αυτοματισμούς των παικτών του στην επίθεση, καθώς θεωρεί ότι είναι ο μοναδικός και πιο αξιόπιστος τρόπος για να διασπάσει τις αντίπαλες άμυνες με την μπάλα κάτω. Ήδη, στη χθεσινή προπόνηση έγινε η αρχή…

Κάποια δείγματα αποτελεσματικών αυτοματισμών παρακολουθήσαμε και την Κυριακή απέναντι στο Αγιονέρι,ωστόσο είναι φανερό ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα, ώστε να έρθουν σύντομα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

To Top