Ρανιέρι: "Πολεμιστές οι παίκτες μου, όπως όλοι οι Έλληνες"

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι ετοιμάζεται για το ντεμπούτο σε επίσημο παιχνίδι στον πάγκο της “γαλανόλευκης” και δηλώνει εξαιρετικά ενθουσιασμένος για τη νέα του εμπειρία σε εθνικό επίπεδο.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε παραμονές της αναμέτρησης με την Ρουμανία στο άδειο “Καραϊσκάκης” χαρακτήρισε τους παίκτες του αλλά και όλους τους Έλληνες ως “πολεμιστές”, ενώ έδωσε το προβάδισμα στη Ρουμανία.

Aναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το όμιλο: «Υπάρχουν αρκετές καλές ομάδες και πρέπει να τις σεβαστούμε όλες. Πιστεύω πως η Ρουμανία μετά την ήττα, θέλει να εκδικηθεί. Ξέρω πως έχουν έμπειρους ποδοσφαιριστές και είναι σε καλή κατάσταση».

Για την απουσία του Μούτου: «Είναι σαν γιος μου. Είμαι χαρούμενος γιατί είναι ένας ικανότατος ποδοσφαιριστής. Οι Μαρικά και Στάνκου όμως, είναι αρκετά καλοί παίκτες».

Για το ποιος είνα ο καλύτερός παίκτης της Ρουμανίας: «Είναι μία καλή ομάδα. Έχει έμπειρους ποδοσφαιριστές. Δεν θα έλεγα κάποιον συγκεκριμένα. Είναι δύσκολο να πω ποιος είναι ο καλύτερος. Ήμουν τυχερός που προπόνησα τους Μούτου και Κίβου και δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω».

Για τη νέα εμπειρία του: «Είμαι χαρούμενος που προσπαθώ να είμαι σε εθνικό επίπεδο. Δεν είναι τόσο εύκολο γιατί δεν μπορώ να προπονώ κάθε ημέρα τους παίκτες. Είναι σημαντικό. Έχω καλή αίσθηση για όλα όσα θα έρθουν».

Αν υπήρχε χρόνος για τη σωστή προετοιμασία και αν αλλάξει το στυλ της Ελλάδας: «Νομίζω πως θέλετε να ξέρετε πολλά. Περιμέντε το παιχνίδι. Είναι δύσκολο να αλλάξω πολλά σε τέσσερις προπονήσεις. Είναι σημαντικό να αλλάξω κάτι, αλλά να κρατήσω την ίδια νοοτροπία. Θέλει χρόνο για να αλλάξουμε κάτι. Οι Ρεχάγκελ και Σάντος έκαναν σπουδαία δουλεια».

Για την απουσία του κόσμου: «Σίγουρα είναι άσχημο. Για τους παίκτες είναι άσχημο. Είναι μία πολύ άσχημη κατάσταση. Χωρίς κόσμο δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Είναι κάτι διαφορετικό. Οι οπαδοί μας, είναι εξαιρετικοί και μας σπρώχνουν προς τη νίκη. Θα είναι δύσκολο. Πρέπει να παλέψουμε».

Για τη σημαντικότητα του αγώνα: «Πιστεύω δεν υπάρχει πλεονέκτημα. Η Ρουμανία ειναι πιο έτοιμη ομάδα. Παίζoυμε χωρίς οπαδούς και πάντα το πρώτο παιχνίδι είναι και το πιο δύσκολο».

Για το πως αισθάνεται: «Πιστεύω πως είναι κάτι καινούριο και το ήθελα πολύ .Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος γιατί βρήκα μία εξαιρετική ομάδα που είναι έτοιμη να κάνει θυσίες και διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο. Πρέπει να τα αξιολογήσω όλα. Και τα θετικά και τα αρνητικά που αναφέρθηκα. Ο Ρουμάνος τεχνικός ξέρει τους παίκτες σε αντίθεση με εμένα. Είμαι σίγουρος πως θα δώσουν το 120% για να αποδώσουν στο γήπεδο».

Τι περιμένει και τι θα τον άφηνε ικανοποιημένο, πέρα από το αποτέλεσμα: «Θα ήμουν χαρούμενος με τη νίκη. Πέρα από αυτό θέλω να δω μία ομάδα που να ακολουθεί τις οδηγίες που έχουμε δώσει κατά την προπόνηση».

Για το χαρακτηριστικό του Έλληνα ποδοσφαιριστή με μία λέξη: «Εδώ μπορώ να μιλήσω μόνο για τους παίκτες μου. Θέλουμε καλή φυσική κατάσταση και να είναι ανθεκτική στην κούραση. Να έχει όρεξη για δουλειά. Αυτά είναι τα στοιχεία που θα ήθελα».

Για το πως θα προσεγγίσει το παιχνίδι: «Σίγουρα θα χρειαστεί μεγάλη υπομονή. Δεν μπορείς να φέρει την επανάσταση σε λίγες ημέρες. Δεν θα ήταν έξυπνο αυτό. Έχουμε συγκεκριμένες κατευθύνσεις όπου θα αλλάξουμε λίγα πράγματα».

Για το αν η Ελλάδα είναι αουτσάιντερ: «Όπως είπα δεν μπορούμε να αλλάξουε πολλά. Λείπουν κάποιοι σημαντικοί παίκτες και ο αντίπαλος θα βρει μία νέα ομάδα. Ως εκεί όμως. Πιστεύω πως αύριο θα έχουμε τη θέληση για να κάνουμε μία θετική εμφάνιση».

Για Μήτρογλου και Σαμαρά: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι έμπειροι και θέλω να τους έχω. Έχω χάσει ήδη τρεις και δεν μπορώ να χάσω και άλλους. Θα κάνω τις επιλογές μου σήμερα με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Πρώτα απο όλα τη φυσική κατάσταση. Ύστερα ποια βοήθεια μπορούν να δώσουν. Ειναι νωρίς να μιλήσουμε για αυτό και προσπαθώ να τη βοηθήσω με τον τρόπο που μπορώ».

Τι θα πει στην ομάδα πριν μπει στο γήπεδο: «Είναι πολεμιστές οι παίκτες μου έχουν μεγάλη θέληση και αυτό είναι όμορφο και σημαντικό. Αποτελούν την εικόνα του Έλληνα. Πιστεύω πως όλοι θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και αυτό είναι σημαντικό».

Για αν ανακοινώνει ενδεκάδα πριν από τον αγώνα ή το μαθαίνουν πρώτα οι παίκτες: «Ως αστείο ειπα πως θα παίξουν όποιοι προλάβουν να μπουν στα αποδυτήρα πρώτοι. Δεν θα πω κάτι παραπάνω όμως. Έχει ήδη πλεονέκτημα η Ρουμανία. Ας μην της δώσουμε και άλλο».

Για το αν προσπαθήσει για το μηδέν στην άμυνα: «Αυτή είναι μία καλή φιλοσοφία. Κυριαρχεί διεθνώς. Μέχρι να γνωρίσω καλά την ομάδα, θα προσέξω να μη χάσουμε. Έχω μία περισσότερο επιθετική νοοτροπία. Καλό είναι το μηδέν στην άμυνα, αλλά θα θέλω και το γκολ. Ως προπονητής μου αρέσει να νικάω. Όχι η ισοπαλία. Αν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού καταλάβω πως δεν μπορώ να κερδίσω θα προσέξω να μη χάσω.

Για το ότι δεν υπάρχει μεταφραστής στις προπονήσεις: «Σε αυτή τη συνέντευξη ακούσατε κάτι από εμένα ή από τον μεταφραστή; Οι περισσότεροι μιλάνε αγγλικά, και αρκετοί ιταλικά και εγώ μαθαίνω ελληνικά. Ήδη ξέρω κάποιες λέξεις. Παίξε γρήγορα. Κάντε 1-2… Τα ξέρω».

To Top