“Ραντεβού” των τριών… πρώην στα δικαστήρια για τα χρέη της ΠΑΕ Άρης

Ο Λάμπρος Σκόρδας μιλώντας στη χθεσινή γενική συνέλευση της ΚΜΑ αναφέρθηκε στο θέμα των χρεών της ΠΑΕ που ανάγκασε και τον ίδιο και άλλους δυο πρώην παράγοντες να έχουν τις τελευταίες μέρες δικαστικές περιπέτειες με συλλήψεις και δικαστήρια.

Σήμερα, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης μαζί με τους Θανάση Αθανασιάδη και Αντώνη Ζαμπέτα ήταν υποχρεωμένοι να παραστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τα χρέη των προηγούμενων χρόνων, σε μια συνέχεια των δικαστικών τους περιπετειών. Το αυτό “ραντεβού” έχει να κάνει για τον μεν Σκόρδα για χρέη περίπου 2.000.000 ευρώ, για τους Αθανασιάδη, Ζαμπέτα για περίπου 8.000.000 ευρώ.

Δικαστικά είναι δυο διαφορετικές διαδικασίες.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Σκόρδας είχε πάρει δικάσιμο από την περασμένη Παρασκευή για σήμερα και θα ζητήσει να οριστεί τακτική δικάσιμος μετά από μερικούς μήνες, μια και  το δικαστήριο δέχθηκε ότι “υπάρχει συνάφεια της υπόθεσης των χρεών με την υπαγωγή στο άρθρο 99”. Η υπόθεσή του θα εκδικαστεί σήμερα νωρίτερα χρονικά και δικαστικά είναι ένα στάδιο πιο μπροστά σε σχέση με τους άλλους δυο “πρώην”.

Οι Αθανασιάδης, Ζαμπέτας πήραν προθεσμία από προχθές και εκτός απροόπτου (εφόσον δεχθεί και πάλι τη συνάφεια των υποθέσεων χρεών-99 το δικαστήριο) θα οριστεί νέα δικάσιμος μέσα στις επόμενες 15 μέρες. Σε εκείνη θα ζητήσουν με τη σειρά τους να οριστεί ένα τακτική δικάσιμος μετά από μερικούς μήνες, όταν και θα έχει ξεκαθαρίσει το άρθρο 99.

Σημειώνεται ότι και στις δυο υποθέσεις, οι νομικοί των πρώην παραγόντων θα έχουν ως σύμμαχο το χαρτί της ΠΑΕ Άρης προς τον Υπουργείο Οικονομικών από τις 12 Ιουνίου, που σχετικά με τη ρύθμιση των χρεών και την υπαγωγή στο άρθρο 99.

 

To Top