Ρεάλ Μαδρίτης: Απεβίωσε ο Χέντο

Στο πένθος «βυθίστηκε» η Ρεάλ Μαδρίτης και το ισπανικό ποδόσφαιρο, μετά τον θάνατο του Πάκο Χέντο.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των Μερένχες άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών. Ο Χέντο ξεκίνησε την καριέρα του στη Ρασίνγκ Σανταντέρ τη σεζόν 1952-1953. Ένα χρόνο μετά μεταγράφηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία αγωνίστηκε για 18 χρόνια. Σε 600 επίσημες συμμετοχές είχε 182 γκολ.

Αποτέλεσε μέλος της μεγάλης ομάδας της Βασίλισσας της Ευρώπης, έχοντας συμπαίκτες τους Αλφρέδο Ντι Στέφανο και Φέρεντς Πούσκας.

Στην καριέρα του κατέκτησε έξι κύπελλα πρωταθλητριών, συμμετέχοντας σε οκτώ τελικούς της διοργάνωσης. Ο τελευταίος του αγώνας με τη λευκή φανέλα ήταν το 1971 στο παλιό στάδιο Καραϊσκάκη, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ηττηθεί 2-1 από την Τσέλσι στο κύπελλο Κυπελλούχων. Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ασχολήθηκε με την προπονητική, χωρίς να κάνει σπουδαία καριέρα.

Η επίσημη ενημέρωση της Ρεάλ Μαδρίτης:

«Η Ρεάλ Μαδρίτης, ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο λυπούνται βαθιά για τον θάνατο του Φρανθίσκο Χέντο, επίτιμου προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης και ενός από τους μεγαλύτερους θρύλους του συλλόγου μας και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα ήθελε να εκφράσει τα συλλυπητήριά της και την αγάπη και τη στοργή της στη σύζυγό του Μαρί Λουθ, τους γιους του Φρανθίσκο και Χούλιο, τις εγγονές του Αϊτάνα και Καντέλα, και όλους τους συγγενείς, τους συναδέλφους και τους αγαπημένους του.

Η φιγούρα του Πάκο Χέντο αντιπροσωπεύει πιστά όλες τις αξίες της Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν και θα συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Ρεάλ Μαδρίτης και για τον κόσμο του αθλητισμού. Οι οπαδοί της και όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα τον θυμούνται πάντα ως έναν από τους μεγάλους θρύλους».

To Top