ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τελικός Σούπερ Καπ Ευρώπης

Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τίθενται αντιμέτωπες στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, σε έναν αγώνα που πραγματοποιηθεί στα Σκόπια στις 21:45.

Ένα κλασικό ευρωπαϊκό ζευγάρι, Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θα κοντραριστεί με φόντο τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της χρονιάς, τον Σούπερ Καπ, σε ένα ματς όπου ξεχωρίζει και η «μάχη« των πάγκων ανάμεσα σε Ζιντάν και Μουρίνιο.

Η τυπικά γηπεδούχος Ρεάλ, πρωταθλήτρια Ευρώπης της περασμένη σεζόν, χωρίς πολλές αλλαγές στο ρόστερ της θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα, καθώς είχε επικρατήσει για τον ίδιο θεσμό το 2016 με 3-2 της Σεβίλλης.

Για τον τεχνικό των «μερένχες» Ζινεντίν Ζιντάν, είναι καθοριστικό να ξεκινήσουν επιτυχημένα οι επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας και ιδέα κατάκτησης τίτλων παραμένει ζωντανή. Ο Γάλλος είναι στην ευχάριστη θέση να έχει στη διάθεσή του τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη των Ισπανών, Κριστιάνο Ρονάλντο, ωστόσο θεωρείται πολύ δύσκολο να αγωνιστεί βασικός, καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες επέστρεψε στις προπονήσεις.

Στην 24μελή αποστολή και ο Λούκα Ζιντάν, γιος του «Ζιζού», ο οποίος αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-1-3-2): Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Κροος, Ίσκο, Μπενζεμά, Μπέιλ

Από την άλλη μεριά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ αντιμετωπίζει την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης, όπως παραδέχτηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο. Αρνητικό για τους «κόκκινους διάβολους» η έλλειψη εμπειρία κατά τον Special One, ο οποίος «χτίζει» τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της νέας εποχής.

Δύο απώλειες στο κέντρο της άμυνας για τους Άγγλους καθώς οι Μπαϊγί και Τζόουνς, όπως απόντες θα είναι και οι μακροχρόνια τραυματίες Σόου, Ρόχο και Γιανγκ. Αντιθέτως, επιστρέφουν οι Μάτα και Ερέρα.

Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Μπλιντ, Νταρμιάν, Πογκμπά, Φελαϊνί, Ερέρα, Βαλένσια, Μκχιταριάν, Λουκάκου

Κατάμεστο αναμένεται το «Philip II Arena» των Σκοπίων με 30.500 φίλους του ποδοσφαίρου, ενώ «δρακόντεια» θα είναι τα μέτρα ασφαλείας καθώς 2.000 αστυνομικοί θα είναι επί ποδός. Σέντρα 21:45.

Ενδιαφέροντα στοιχεία του παιχνιδιού

  • Πρώτη φορά ευρωπαϊκός τελικός που διεξάγεται σε έδαφος Σκοπίων
  • Έκτη εμφάνιση για τη Ρεάλ στο Σούπερ Καπ, έχει κερδίσει στις τρεις τελευταίες παρουσίες της (2009, 2011, 2015)
  • Η Ρεάλ θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα μετά τη Μίλαν (1989, 1990) που κατακτά δύο διαδοχικά Σούπερ Καπ
  • Μία κατάκτηση (1991) και δύο ήττες (1999, 2008) για την Μάντσεστε Γιουνάιτεντ
  • Τελευταία αγγλική ομάδα που αναδείχθηκε υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης η Λίβερπουλ το 2005 όταν και επικράτησε της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ακολούθησαν ήττες για Γιουνάιτεντ και Τσέλσι (2012, 2013)
  • Ενδέκατο ραντεβού των δύο ομάδων, τέσσερις νίκες για τη Ρεάλ, δύο για τη Γιουνάιτεντ, με τέσσερα παιχνίδια να είναι ισόπαλα. 20-16 υπέρ των Ισπανών τα τέρματα.
To Top