Ρεάλ Μαδρίτης: Το “νέο Μπερναμπέου” κοστίζει 575.000.000 ευρώ!

Η Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζεται να μπει σε μία άλλη ποδοσφαιρική εποχή, με τον Φλορεντίνο Πέρεθ να ανακοινώνει πως στο φινάλε της σεζόν θα αρχίσουν τα έργα για το “νέο Μπερναμπέου”.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Το “Σαντιάγο Μπερναμπέου”, το μεγαλοπρεπές αυτό στάδιο που από το 1947 φιλοξενεί τους αγώνες της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλάζει. Προς το καλύτερο φυσικά, με τον Φλορεντίνο Πέρεθ να κάνει γνωστό με κάθε επισημότητα πως “η Ρεάλ θα έχει σύντομα το καλύτερο στάδιο στον κόσμο” και τα ισπανικά ΜΜΕ να αποκαλύπτουν ότι το κόστος του θα φτάσει τα 575.000.000 ευρώ!

Υπάρχει φυσικά και χρονοδιάγραμμα για το νέο, ακόμα πιο υπερσύγχρονο “Μπερναμπέου”, με τον ισχυρό άνδρα των “μερένγκες” να κάνει γνωστό πως οι εργασίες για την ανοικοδόμηση του γηπέδου θα αρχίσουν το καλοκαίρι του 2019 και θα έχουν ολοκληρωθεί εντός 42 μηνών.

“Θα είναι το καλύτερο γήπεδο στον κόσμο, με άνεση, με ασφάλεια, με την καλύτερη τεχνολογία και θα αποτελεί πηγή εσόδων για τον σύλλογο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με την ηγεσία της Ρεάλ τον 21ο αιώνα (με εξαίρεση το διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2006 μέχρι τον Ιούλιο του 2009), και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

“Μπήκαμε για πρώτη φορά σε αυτό το δρόμο το 2009, δεν ήταν εύκολο. Την ερχόμενη εβδομάδα θα υπογράψουμε το συμβόλαιο για χρηματοδότηση των εργασιών και τον Απρίλιο το έργο θα ανατεθεί σε μία κατασκευαστική εταιρία για να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν, με το που ολοκληρωθεί η φετινή σεζον.

Θα είναι μία βελτίωση για την πόλη της Μαδρίτης, θα είναι το καλύτερο στάδιο στον κόσμο. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να μεταμορφώσουμε το γήπεδο σε μία μεγάλη πλατφόρμα επικοινωνίας με τον κόσμο.

Θέλουμε να είναι ένα μεγάλο ψηφιακό στάδιο του μέλλοντος που θα πληρωθεί με τα χρήματα που θα προέλθουν από την ανοικοδόμησή του και που θα διατηρήσει την Ρεάλ ανταγωνιστική μέσα σε ένα ποδοσφαιρικό σκηνικό που φαντάζει αβέβαιο”.

Ένα από τα ντεσού του νέου γηπέδου θα είναι και η οροφή που θα διαθέτει και η οποία θα μπορεί να κλείνει μέσα σε15 λεπτά, ενώ στα αξιοσημείωτα όσον αφορά στον Φλορεντίνο Πέρεθ είναι πως έχει ήδη ξοδέψει μία περιουσία για τις εγκαταστάσεις της Ρεάλ: γύρω στα 500.000.000 ευρώ για το “Μπερναμπέου” αλλά και για το προπονητικό κέντρο των Μαδριλένων στο Βαλδεμπέμπας.

Πηγή: sport24.gr

To Top