Ρεαλιστής Αγκάνθο: “Δίνω τη μάχη μου μαζί με τους συμπαίκτες μου, προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου…”

Ο Νταβίντ Αγκάνθο δεν αισθάνεται καμία πίεση για το ματς με τον ΠΑΟΚ γιατί γνωρίζει εξαρχής ότι η φετινή χρονιά είναι μια μάχη πολύ διαφορετική από τις υπόλοιπες που έχει δώσει η ομάδα στο παρελθόν και έχει εγκλιματιστεί πλήρως. Ξαφνιάστηκε από την απόφαση του Λούκας Αλκαράθ να παραιτηθεί, όμως τόνισε πως όλοι πρέπει να εστιάσουν στην ομάδα.

Οι δηλώσεις του Ισπανού επιθετικού στην κάμερα της NOVA:

Νταβίντ, ραγδαίες εξελίξεις σημειώθηκαν στην ομάδα, από το ματς με την Κέρκυρα και μετά, με κυριότερη την αποχώρηση του προπονητή. Πως εισέπραξες αυτή την αλλαγή;

«Οι περιστάσεις σίγουρα δεν είναι οι καλύτερες για να αντιμετωπίσεις το επερχόμενο ντέρμπι. Από εκεί και πέρα, αυτοί που παραμένουν, είμαστε εμείς οι ποδοσφαιριστές, διότι εμείς έχουμε κληθεί να βγάλουμε εις πέρας ένα δύσκολο έργο και αυτό θα κάνουμε. Ο προπονητής (σ.σ Αλκαράθ) πήρε τις δικές του αποφάσεις τις οποίες πρέπει να σεβαστούμε. Εξάλλου αυτό έπραξε και η διοίκηση. Πρέπει, λοιπόν, να κοιτάξουμε τι θα κάνουμε εμείς, ώστε να ανταποκριθούμε, κερδίζοντας το επόμενο παιχνίδι».

Ηταν έκπληξη η αποχώρηση του κ. Αλκαράθ;

«Με ξάφνιασε πάρα πολύ! Κυρίως ο τρόπος με τον οποίο έγινε. Τα πράγματα έγιναν πολύ βιαστικά, κανείς δεν ενημερώθηκε για τίποτα. Η δουλειά μας όμως δεν είναι να κρίνουμε αποφάσεις. Πήρε την απόφασή του, εμείς τη σεβόμαστε και συνεχίζουμε τη δουλειά μας η οποία είναι να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Οσον αφορά τον προπονητή, του εύχομαι ολόψυχα καλή τύχη και εστιάζω στην ομάδα μου».

Πως περιμένεις το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ;

«Το καταλαβαίνω το ντέρμπι, καθώς ήδη το έχω νιώσει μία φορά. Το νιώθω και στην πόλη. Ολοι το περιμένουν με αγωνία. Με σταματάνε στο δρόμο και μου μιλάνε γι αυτό! Από εκεί και πέρα όμως, είμαστε επαγγελματίες και σε μια τόσο απαιτητική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα, πρέπει να διεκδικήσουμε τους τρεις πόντους. Είτε παίζουμε με τον ΠΑΟΚ, είτε με τον Παναθηναϊκό ή με τον Ολυμπιακό. Για μας είναι το ίδιο. Πρόκειται για τρεις πόντους, τους οποίους πρέπει να διεκδικήσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η αντιπαλότητα υπάρχει, η πόλη περιμένει το ματς, το γήπεδο θα είναι γεμάτο και αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς, ώστε να φτάσουμε στο νικηφόρο αποτέλεσμα».

Αισθάνεσαι πίεση; Λόγω της βαθμολογικής θέσης, φοβάσαι για το μέλλον του Αρη;

«Όχι, δεν νιώθω έτσι. Σίγουρα το έργο μας είναι αρκετά δύσκολο, η κατάσταση είναι περίπλοκη, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη μας. Εγώ είμαι μέλος αυτής της οικογένειας έξι μήνες κοντά και από την πρώτη στιγμή είχα καταλάβει τι έπρεπε να γίνει. Δίνω τη μάχη μου και μαζί με τους συμπαίκτες μου, θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει».

Ο κόσμος λέει πως υπάρχει ο Αρης, με τον Αγκάνθο και ο Αρης, χωρίς τον Αγκάνθο…

«Δεν το βλέπω έτσι. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό παιχνίδι. Προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό εισπράττω κι απ΄ τους συμπαίκτες μου. Εγώ προσφέρω τις υπηρεσίες μου στη ομάδα και το βλέπω πολύ πιο ομαδικά. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν καταλαβαίνει ο καθένας το ρόλο που έχει μέσα στην ομάδα και δεν αποφεύγω τις ευθύνες μου. Παρ΄ όλα αυτά νιώθω ένα κομμάτι του ρόστερ και τίποτα παραπάνω».

To Top