Ρεαλιστής και προσγειωμένος ο Κατσαβάκης: “Μας περιμένει πολλή δουλειά” (video)

Ο Μάκης Κατσαβάκης γνώριζε από την πρώτη στιγμή τις δυσκολίες της αποστολής του στον Άρη. Μετά από 15 μέρες προετοιμασία στην Ιταλία έκανε ένα πρώτο ταμείο και δεν έκρυψε ότι είναι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, αλλά παραδέχθηκε ότι τους περιμένει όλους πολλή δουλειά. Ρεαλιστής και προσγειωμένος.

Με εμφανή τα σημάδια κόπωσης και ταλαιπωρίας, αποτέλεσμα του μακρινού ταξιδιού της επιστροφής, ο τεχνικός των κίτρινων, λίγο μετά την άφιξη της ομάδας στο qεροδρόμιο ‘Μακεδονία’, σχολίασε το διάστημα που η ομάδα παρέμεινε στην Ιταλία και δούλεψε σκληρά.

Ο προπονητής του Άρη, ξεκίνησε τις δηλώσεις του τονίζοντας πως το συγκρότημά του είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί κόντρα σε πολύ δύσκολους αντιπάλους, γεγονός όμως το οποίο ο ίδιος έπρεπε να χειριστεί με ιδιαίτερο τρόπο. «Υπήρχε μία ιδιαιτερότητα στην φετινή προετοιμασία. Ξεκινήσαμε σχετικά αργά, μπήκαμε πολύ γρήγορα σε πολύ δυνατά παιχνίδια και γι αυτό προσπαθήσαμε να βρούμε την ισορροπία μας ώστε να μην έχουμε τραυματισμούς και να καταφέρουμε να στηθεί αυτή η ομάδα. Μας περιμένει πάρα πολύ δουλειά, χρειάζεται επιμονή και υπομονή απ’ όλους μας, κυρίως από τα νέα τα παιδιά».

Ο 59χρονος προπονητής πριν από τα πέντε φιλικά που έδωσαν οι κίτρινοι στην Ιταλία είχε τις ανησυχίες του. “Τα φοβόμουν αυτά τα φιλικά γιατί δεν ήμασταν έτοιμοι να παίξουμε με τόσο δυνατούς αντιπάλους” όπως σημείωσε αλλά: “τα παιδιά δείχνουν ότι όσο κυριαρχεί το “όλα για το σύνολο” και βάζουν την ομάδα πάνω από το εγώ, θα έχουμε διάρκεια. Έχω την αίσθηση ότι θα αντέξουμε, υπάρχει προσπάθεια και από μένα και από τα παιδιά της διοίκησης να κρατήσουμε πειθαρχημένο αυτό το σύνολο”

Ο Μάκης Κατσαβάκης στάθηκε στο επίμαχο θέμα των τραυματισμών, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Από την όλη αυτή προσπάθεια, ευτυχώς δεν υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί, αν εξαιρέσει κανείς το διάστημα που ήταν τραυματίας ο Κώστας Καπετάνος, αλλά και τον τραυματισμό στο γόνατο του Γιαννάκη (Γιαννιώτα)».

To Top