Ρεβάνς με ανοικτούς λογαριασμούς στο Europa League – Δράση και στο Conference League

Τρία από τα πρώτα τέσσερα ματς της ημιτελικής φάσης του Europa League δεν είχαν νικητή την προηγούμενη εβδομάδα και οι οκτώ ομάδες θα τα δώσουν όλα για να περάσουν στους «4» της διοργάνωσης.

Τρεις ισοπαλίες και μία νίκη ήταν ο απολογισμός της προηγούμενης εβδομάδας στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Europa League.

Συγκεκριμένα, η Γουέστ Χαμ ήρθε 1-1 με την Λιόν, με τους Γάλλους να επιχειρούν απόψε να πάρουν μέσα στην έδρα τους την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης.

1-1 έληξε και το παιχνίδι Άιντραχτ-Μπαρτσελόνα στη Φρανκφούρτη, με τους Καταλανούς να έχουν τον πρώτο λόγο απόψε στο κατάμεστο «Καμπ Νου» για να περάσουν στα ημιτελικά της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA.

Ισόπαλες με το ίδιο σκορ (1-1) αναδείχθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη η Λειψία με την Αταλάντα στη Γερμανία, με την ομάδα που απέκλεισε τον Ολυμπιακό να έχει τώρα στο γήπεδό της την μπάλα και τη δυνατότητα να περάσει εκείνη στα ημιτελικά του Europa League.

Το μοναδικό παιχνίδι που είχαμε νικητή ήταν το Μπράγκα-Ρέιντζερς, με τους Πορτογάλους να έχουν το ισχνό προβάδισμα με το 1-0 που πέτυχαν την προηγούμενη εβδομάδα στο γήπεδό τους και τους σκληροτράχηλους Σκοτσέζους να δείχνουν αποφασισμένοι να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν εκείνοι το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης του Europa League:

Αταλάντα-Λειψία (19:45)
Λιόν-Γουέστ Χαμ (22:00)
Ρέιντζερς-Μπράγκα (22:00)
Μπαρτσελόνα-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (22:00)

Europa Conference League

Άκρως ενδιαφέρουσες αναμένονται οι αποψινές ρεβάνς στο Europa Conference League!

Εκτός από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Μαρσέιγ στην Τούμπα, υπάρχουν άλλες τρεις σημαντικές αναμετρήσεις που έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Πρώτα από όλα έχουμε το παιχνίδι της Ρόμα με την Μπόντο/Γκλιμτ, η οποία έχει γίνει ο… κακός δαίμονας για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο. Οι Νορβηγοί είχαν διασύρει με 6-1 τους Ιταλούς στους ομίλους και πριν από μία εβδομάδα τους έκαναν νέο χουνέρι, επικρατώντας με 2-1 στο πρώτο μεταξύ τους ματς για την προημιτελική φάση.

Το άλλο ματς, που έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, διεξάγεται στην Πράγα, εκεί όπου ο Σλάβια υποδέχεται την Φέγενορντ στη ρεβάνς του 3-3 προ μίας εβδομάδας στο Ρότερνταμ. Με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα η Τσεχία μείωσε στους 400 βαθμούς τη διαφορά από την Ελλάδα, με την ελπίδα σήμερα ο ΠΑΟΚ να περάσει στα ημιτελικά και να σταματήσει εδώ το ταξίδι της Σλάβια στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση της UEFA.

Τέλος, η Λέστερ μετά το 0-0 φαίνεται πως έχει δύσκολο έργο στο Αϊντχόφεν, με την τοπική PSV να επιχειρεί μέσα στο γήπεδό της να κάνει την έκπληξη και να αποκλείσει τις «αλεπούδες» που θα ήθελαν πολύ μία διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης του Europa Conference League:

Αίντχόφεν-Λέστερ (19:45)
ΠΑΟΚ-Μαρσέιγ (22:00)
Ρόμα-Μπόντο/Γκλιμτ (22:00)
Σλάβια Πράγας-Φέγενορντ (22:00)

To Top