ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ρεκόρ και διακρίσεις μέσα από την έβδομη σερί νίκη του Άρη

Πέρα από τα ρεκόρ του Τζαμέλ Χάγκινς υπήρξαν και άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από την δύσκολη νίκη του Άρη επί των Τρικάλων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

* Το καλύτερο παιχνίδι του με τον Άρη έκανε ο Ντομινίκ Ουότερς έχοντας 20 πόντους και τέσσερις ασίστ. Μάλιστα η επίδοση του στο σκοράρισμα ήταν η κορυφαία που είχε στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 15 πόντων που είχε πριν μια εβδομάδα στο Λαύριο.

* Από τους κορυφαίους του Άρη ήταν ο Οκάρο Ουάιτ με 14 πόντους, επτά ριμπάουντ και τρεις ασίστ που είναι η κορυφαία επίδοση του. Ο Αμερικανός είχε από δύο τελικές πάσες στα παιχνίδια με Αρκαδικό και Λαύριο.

* Εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό που «κουβάλησε» από το παιχνίδι με την Στεάουα, ο Τζέρελ Μακ Νιλ σκόραρε μόνο με βολές (6/6) όμως μοίρασε πέντε ασίστ που αποτελούν ατομικό ρεκόρ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είχε τέσσερις κόντρα στο Λαύριο.

* Μαζεύοντας τρία αμυντικά ριμπάουντ ο Μιχάλης Πελεκάνος έφτασε τα 943 στην καριέρα του και «έπιασε» στη 15η θέση της κατηγορίας τον Αντώνη Ασημακόπουλο.

* Τους 400 πόντους καριέρας ξεπέρασε ο Σπύρος Μούρτος με τους επτά που σημείωσε κόντρα στα Τρίκαλα.

* Σε ομαδικό επίπεδο, ο Άρης απέφυγε τα χειρότερα, μεταξύ άλλων χάρη και στην παροιμιώδη ευστοχία του από τη γραμμή των βολών. Είχε 25/28 αλλά το 89,28% δεν είναι η καλύτερη φετινή επίδοση. Είχε 92,3% (12/13) ο Απόλλων την περασμένη εβδομάδα κόντρα στην Καβάλα.

* Οι «κίτρινοι» πάντως ισοφάρισαν την κορυφαία ως τώρα επίδοση του πρωταθλήματος στα κοψίματα, έχοντας πέντε όσα και η ΑΕΚ επίσης απέναντι στα Τρίκαλα στην 3η αγωνιστική.

To Top