ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ρεκόρ καριέρας για Σλαφτσάκη και Τολιόπουλο

Από το τελευταίο παιχνίδι του Άρη στην Basket League εκείνο που μένει ως θετικό στοιχείο είναι η εμφάνιση των Βασίλη Τολιόπουλου και Διαμαντή Σλαφτσάκη.

Αμφότεροι σημείωσαν ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα, ενώ πραγματοποίησαν βάσει στατιστικής το καλύτερό τους παιχνίδι με τη φανέλα του Άρη.

Ο Τολιόπουλος με τους  24 πόντους του, αφού η προηγούμενη καλύτερη, ήταν εκείνη των 17 στο ματς της 17ης αγωνιστικής απέναντι στο Λαύριο και με τους οποίους ξεπέρασε τους 300 στην Basket League. Παράλληλα συγκέντρωσε στο παιχνίδι κόντρα στο Ρέθυμνο 23 βαθμούς στην αξιολόγηση, ενώ η προηγούμενή μεγαλύτερη επίδοσή του ήταν οι 13 βαθμοί απέναντι στο Λαύριο και τον ΠΑΟΚ.

Ο Σλαφτσάκης σκόραρε 17 πόντους, τους περισσότερους στην καριέρα του σε ένα παιχνίδι, καθώς στις προηγούμενες 167 εμφανίσεις του στην κατηγορία, δεν είχε ξεπεράσει τους 13. Παράλληλα ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με τις τέσσερις ασίστ, ενώ πέτυχε ρεκόρ περιόδου με τα επτά ριμπάουντ που μάζεψε. Ακόμα, στην αξιολόγηση είχε 20 βαθμούς, δείγμα του ότι αυτό ήταν το καλύτερό του φετινό παιχνίδι, καθώς η τελευταία πιο υψηλή επίδοσή του ήταν οι 12 βαθμοί με τον Προμηθέα.

Στα υπόλοιπα στατιστικά στοιχεία για τον συγκεκριμένο αγώνα, όπως τα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

-Ο Δημήτρης Φλιώνης έφτασε για πρώτη φορά φέτος σε διψήφιο αριθμό πόντων, έχοντας 10. Πριν το χθεσινό παιχνίδι είχε φτάσει τέσσερις φορές στους εννιά.

-Με τις δύο ασίστ που είχε στο χθεσινό παιχνίδι, ο Δημήτρης Βεργίνης έγινε ο 25ος παίκτης στην ιστορία του Άρη στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε τις 100.

-Σε ομαδικό επίπεδο, αυτό ήταν το 700ό παιχνίδι του Άρη στην κανονική περίοδο της Betshop Basket League. Ο απολογισμός του είναι 388 νίκες και 312 ήττες.

-Οι παίκτες του Άρη έκλεψαν 16 φορές την μπάλα και σημείωσαν την κορυφαία επίδοση της κανονικής περιόδου αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 15 που είχαν και πάλι οι “κιτρινόμαυροι” στο εντός έδρας ματς της 12ης αγωνιστικής με τον Ήφαιστο.

To Top