Ρεσιτάλ αστοχίας η Παρί, προβάδισμα η Ντόρτμουντ για τελικό (video)

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ με το «χρυσό» γκολ του Φύλκρουγκ πήρε μεγάλη νίκη επί της παντελώς άστοχης, Παρί Σεν Ζερμέν!

Ένα σπουδαίο παιχνίδι, ένας ημιτελικός γεμάτος εντάσεις αλλά φτωχός από σκοράρισμα. Όπως και να έχει, η Ντόρτμουντ έχει ισχνό προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Champions League νικώντας με 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν εντός έδρας. Το γκολ του Νίκλας Φύλκρουγκ ήταν αρκετό για να χωρίσει τις δυο ομάδες απόψε. Χορταστικός αγώνας παρότι δεν είδαμε πολλές φορές την μπάλα να κουνά τα διχτάκια. Προμηνύεται άκρως ενδιαφέρουσα η ρεβάνς του Παρισιού σε έξι βράδια.

Με τον ενθουσιασμό που της προσέφεραν οι δεκάδες χιλιάδες οπαδοί της, η Ντόρτμουντ πατούσε καλύτερα αρχικά στο χορτάρι. Δική της ήταν η πρώτη ευκαιρία με το τετ-α-τετ του Μάρσελ Ζάμπιτσερ στο 14′ να εξουδετερώνει ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα. Στο 31ο λεπτό η υποψία ευκαιρίας με τον Ουσμάν Ντεμπελέ εξανεμίστηκε με το απίθανο σπριντ του Καρίμ Αντεγέμι.

Το «Βεστφάλεν» ξεσηκώθηκε στο 36′ χάρη στο γκολ του Νίκλας Φύλκρουγκ! Ο Γερμανός επιθετικός αξιοποίησε την εξαιρετική μπαλιά του Σλότερμπεκ με καταπληκτικό τρόπο. Άριστο στοπάρισμα και εξίσου άψογο τελείωμα για το 1-0 της Μπορούσια. Μάλιστα, ο Ζάμπιτσερ είχε νέα προσωπική ευκαιρία στο 44ο λεπτό να σκοράρει, αλλά και πάλι όχι του είπε ο Ντοναρούμα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός «τυφώνας» από πλευράς Παρί. Ωστόσο, λίγο η ατυχία/αστοχία, λίγο ο Κόμπελ, στέρησαν από τους Παριζιάνους το γρήγορο γκολ ισοφάρισης. Μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του Λουίς Ενρίκε ήταν στο 51ο λεπτό με το διπλό (!) δοκάρι από τους Κιλιάν Μπαπέ και Ασράφ Χακίμι. Στην ίδια φάση οι δυο τους δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν την εστία των Βεστφαλών. Το επιθετικό πεντάλεπτο πολιορκίας της Παρί συνεχίστηκε με τις ευκαιρίες των Μπαπέ στο 54′ και Ρουίθ στο 56′.

Η Ντόρτμουντ ζήτησε πέναλτι στο 63′ για σπρώξιμο του Νούνο Μέντες στον Φύλκρουγκ, με τον τελευταίο να μην πιάνει γεμάτα την κεφαλιά. Τρία λεπτά μετά ναι μεν την έπιασε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ ο επιθετικός της γηπεδούχου ομάδας.

Εν συνεχεία, η Παρί απώλεσε δυο μεγάλες ευκαιρίες με έναν πρώην της Ντόρτμουντ. Ο Ουσμάν Ντεμπελέ στο 72ο λεπτό είδε τον Κόμπελ να του στερεί το γκολ, ενώ οκτώ λεπτά μετά ο Γάλλος έχασε ένα βατό για την κλάση του γκολ από πολύ πλεονεκτική θέση στην περιοχή της Ντόρτμουντ. Στο 84′ ο Μπραντ πήγε να τελειώσει το ματς, αλλά το σωτήριο τάκλιν του Μαρκίνιος έσωσε το 2-0.

 

To Top