Ριντ: “Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και την ομαδική δουλειά!”

Η νίκη του Άρη στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς με τον ΠΑΟΚ έχει περάσει στην ιστορία και άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη έχουν στρέψει την προσοχή τους στην τρίτη αναμέτρηση, το Σάββατο, στην Πυλαία.

Οι κίτρινοι διά στόματος Λαμαρκους Ριντ μίλησαν για τον τρίτο αγώνα που ακολουθεί και την αμυντική προσήλωση που θα πρέπει να επιδείξουν αν θέλουν να επιστρέψουν με το διπλό από το γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Ο αμερικανός φόργουορντ τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του:  «Πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι που γίνεται στην έδρα του αντιπάλου. Αυτοί έχουν το άγχος τώρα, είναι ένα παιχνίδι πλει-οφ δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους και σίγουρα αν είναι κάτι που μας έφερε μέχρι εδώ αυτή είναι η άμυνα μας. Εκεί θα πρέπει να επικεντρωθούμε και αν θέλουμε να έχουμε τύχη σε αυτή την σειρά οι 88 πόντοι που δεχτήκαμε στο δεύτερο παιχνίδι θα πρέπει να μας προβληματίσουν».

Όσον αφορά τα λάθη που έγιναν στο τέλος της δεύτερης αναμέτρησης: «Έπρεπε να έχουμε τελειώσει το παιχνίδι νωρίτερα. Κάναμε πολύ άσχημο τέταρτο δεκάλεπτο. Δεχτήκαμε 34 πόντους, πετύχαμε 32 όμως η άμυνα είναι το χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας. Κάναμε πολλά λάθη σε σημείο που απαιτεί συγκέντρωση. Είναι πολύ δύσκολη σειρά και τέτοια λάθη ο αντίπαλος δεν τα συγχωρεί, οπότε στα επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν θα πρέπει να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί στον αμυντικό τομέα».

Ενώ για την επιλογή του Δημήτρη Πρίφτη να αλλάξει την αμυντική του τακτική και να αντιμετωπίσει τα πικ ν ρολ του ΠΑΟΚ με αλλαγές τόνισε: «Αυτά τα παιχνίδια απαιτούν γρήγορες προσαρμογές. Δοκιμάζεις κάτι πετυχαίνει το συνεχίζεις, αν κάτι πάει στραβά πρέπει να το αλλάξεις γρήγορα. Έτσι και εμείς. Δοκιμάσαμε άμυνα ζώνης, δοκιμάσαμε άμυνα man to man και στην συνέχεια αλλαγές στα πικ εν ρολ του αντιπάλου. Αυτή η τακτική του κόουτς ήταν αποτελεσματική και ο αντίπαλος έχασε τον προσανατολισμό του»

Τέλος υποστήριξε: «Δεν θεωρώ ότι κάνουμε κάποια υπέρβαση. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στην ομαδική δουλειά. Είναι όντως μεγάλες νίκες αυτές που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής, όμως υπερβάσεις είναι για εσάς που δεν ζείτε την ομάδα καθημερινά. Όπως έχω πει και σε κάποια προηγούμενα παιχνίδια η ομαδική δουλειά κάνει την ονειρική δουλειά».

To Top