Ρογκαβόπουλος: “Είμαστε καλύτεροι ποιοτικά από τη Νέα Ζηλανδία, αν είμαστε όσο σκληροί πρέπει, θα νικήσουμε”

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος – και η Εθνική Ανδρών – ξέρουν ότι η Νέα Ζηλανδία δεν είναι εύκολος αντίπαλος.

Ξέρουν όμως παράλληλα ότι η Ελλάδα υπερέχει ποιοτικά και σε αυτό στάθηκε ο διεθνής φόργουορντ στις δηλώσεις του ενόψει του αυριανού (30/8) αγώνα με τους Νεοζηλανδούς (15:40, ΕΡΤ1/Novasports Start) που θα κρίνει την πρόκριση στην φάση των 16 του MundoBasket.

Αναλυτικά ο Νίκος Ρογκαβόπουλος δήλωσε:

Για το προφίλ της Νέας Ζηλανδίας: “Η Νέα Ζηλανδία είναι μια πολύ σκληρή ομάδα, παίζει στο όριο του φάουλ σε κάθε κατοχή και θα πρέπει να ματσάρουμε τη σκληράδα τους. Χθες είχαμε κάποια κακά διαστήματα με τις ΗΠΑ, το θέμα είναι σε αυτόν τον τελικό να παρουσιαστούμε όπως πρέπει, αν θέλουμε να συνεχίσουμε στη διοργάνωση. Θέλουμε να συνεχίσουμε και πιστεύω πως θα το αποδείξουμε”.

Για την προσωπική του απόδοση και αν είναι έτοιμος για το ξύλο των Νεοζηλανδών: “Ευελπιστώ να ανταποκριθώ κι εγώ στις απαιτήσεις του παιχνιδιού, θα κάνω ό,τι μπορώ για την ομάδα, σε οποιονδήποτε τομέα ο κόουτς με χρειαστεί.

Για το πού θα κριθεί το παιχνίδι και το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας: “Ο τομέας των ριμπάουντ είναι τεράστιας σημασίας. Θα δώσουμε και εκεί την μάχη μας. Θεωρώ πως είμαστε καλύτεροι ποιοτικά και αν είμαστε όσο σκληροί πρέπει θα πάρουμε το παιχνίδι. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι”.

Για το αν ο αγώνας με τις σκληρές ΗΠΑ προετοίμασαν την Εθνική για τον αγώνα με την Νέα Ζηλανδία: “Θα φανεί αύριο αυτό. Πιστεύω πως ναι. Γενικά είχαμε κάνει πολύ δυνατά φιλικά, οπότε πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι”.

Για το πώς νικάς μία ομάδα που σουτάρει τόσα πολλά τρίποντα: “Πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να μην τους δώσουμε τόσα πολλά τρίποντα, ο κόουτς θα μας προετοιμάσει κατάλληλα”.

Για το κλίμα στην ομάδα: “Έχουμε πολύ καλή αύρα και σχέση μεταξύ μας. Πάμε να προκριθούμε, αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο ένας στον άλλο. Όλοι μαζί πάμε να πάρουμε την πρόκριση”.

To Top