ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ροντέο στην Τούμπα και ήττα (3-2) του Άρη

Σε ένα… πραγματικό ντέρμπι, ο Άρης προηγήθηκε του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά τελικώς ηττήθηκε με 3-2, πληρώνοντας ουσιαστικά δικές του στιγμές αδράνειας, με τους κιτρινόμαυρους να διαμαρτύρονται δικαίως για τη φάση του 29ου λεπτού και την ανατροπή του Ματέο από τον Κουλιεράκη. 

Ο Άρης εμφάνισε κακό πρόσωπο στις αρχές τόσο του πρώτου όσο και του δευτέρου ημιχρόνου. Στο πρώτο μέρος δεν το… πλήρωσε και από το 25′ και μετά εμφάνισε άλλο πρόσωπο, είχε την υπεροχή και μάλιστα προηγήθηκε ακριβώς στο 45΄με τον Καμαρά.

Στην επανάληψη, η άσχημη εικόνα επανήλθε με τον ΠΑΟΚ να ανατρέπει το εις βάρος του σκορ μέσα σε 5 λεπτά.

Ο Νταρίντα με γκολάρα ισοφάρισε το παιχνίδι, όμως 7 λεπτά μετά και με τη βοήθεια της τύχης ο ΠΑΟΚ πέτυχε και άλλο τέρμα που ήταν και το νικητήριο.

Οι κιτρινόμαυροι εκτός από το ματς, έχασαν και τον Καμαρά, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο φινάλε του αγώνα, ενώ διαμαρτύρονται για τη φάση του 29′ όταν ο Ματέο ανατράπηκε από τον Κουλιεράκη με τον διαιτητή να δείχνει συνέχεια του αγώνα.

ΜΕ ΕΤΕΜΠΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο Τόλης Τερζής κράτησε σταθερή κατά 10/11 την ομάδα που κέρδισε τον Ολυμπιακό, με μοναδική επιστροφή αυτή του Ετέμπο. Συγκεκριμένα, επέλεξε τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, τους Φαμπιάνο και Πίρσμαν στο κέντρο της άμυνας έχοντας δεξιά τον Εμπακατά και αριστερά τον Μαζικού. Στα χαφ οι Ετέμπο και Νταμπό και μπροστά τους ο Νταρίντα. Γκαρσία και Πάλμα επελέγησαν για τα φτερά της επίθεσης και στην κορυφή ο Καμαρά.

ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ Ο ΑΡΗΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΛΕΠΤΑ

Ο Άρης δεν ξεκίνησε καλά στην αναμέτρηση. Οι κιτρινόμαυροι δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια και έχαναν εύκολα την κατοχή. Αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να γίνει πιεστικός και να έχει ευκαιρίες με Ντάντας και Μπράντον Τόμας.

ΑΛΛΟΣ ΑΡΗΣ ΜΕΤΑ Τ0 25′ 

Μετά τα πρώτα λεπτά της πίεσης του αντιπάλου, ο Άρης ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Πήρε κατοχή, πίεσε τον ΠΑΟΚ και δημιούργησε φάσεις.

Αρχικά με τον Ματέο Γκαρσία στο 29′ ο οποίος ανατράπηκε από τον Κουλιεράκη όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι χωρίς να εξετάσει τη φάση το VAR.

Στο 35′ ο Πάλμα κέρδισε το φάουλ και το εκτέλεσε ο ίδιος εκπληκτικά στη γωνία του Κοτάρσκι με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να βγάζει το… άβγαλτο και να παραχωρεί κόρνερ.

Στο 37′ ήταν σειρά του Πίρσμαν να χάσει ευκαιρία με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει και πάλι.

ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ Ο ΚΑΜΑΡΑ

Στο 45′ ο Καμαρά χρίστηκε σκορερ. Ο Ματέο ανάγκασε σε λάθος τον Κουλιεράκη, ο Καμαρά έγινε κάτοχος της μπάλας και με εντυπωσιακό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

Ο Άρης μπήκε στο β΄ ημίχρονο έτσι ακριβώς όπως μπήκε και στο πρώτο. Με πολλά ατομικά λάθη, δίχως κυκλοφορία μπάλας όταν την είχε στην κατοχή του, πράγμα το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να είναι συνεχώς στην επίθεση.

Απόρροια αυτού ήταν ο ΠΑΟΚ να ανατρέψει μέσα σε 5 λεπτά το εις βάρος του σκορ. Στο 56′ ο Ζίβκοβιτς έκανε την σέντρα, η μπάλα μετά από κόντρες πήγε στον Τάισον που με ωραίο σουτ νίκησε τον Κουέστα.

Στο 60′ Πέναλτι για τον ΠΑΟΚ σε ανατροπή του Ντάντας από τον Πίρσμαν. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Κουέστα για το 2-1.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ Ο ΑΡΗΣ ΜΕ ΓΚΟΛΑΡΑ ΝΤΑΡΙΝΤΑ

Στο 70 οι κιτρινόμαυροι έφεραν εκ νέου το ματς στα ίσια. Μετά απο ωραίο συνδυασμό Καμαρά, Ιτούρμπε, Νταρίντα ο τελευταίος έπιασε έναν κεραυνό έξω απο την περιοχή του ΠΑΟΚ και έστειλε τη μπάλα στη γωνιά του ανήμπορου Κοτάρσκι.

ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ 3-2

Στο 77 ο ΠΑΟΚ πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ με τον Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ έπιασε δυνατό σουτ, υποδεχόμενος την μπαλιά του Ράφα Σοάρες, με τη μπάλα να βρίσκει στο κεφάλι του Πίρσμαν καταλήγοντας στη δεξιά γωνία του Κουέστα για το 3-2.

 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου):Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Σάστρε (79’ Βιεϊρίνια), Σβαμπ (87’ Φελίπε Σοάρες), Ντάντας, Τάισον (67’ Καντουρί), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Τόμας (79’ Ολιβέιρα)

ΑΡΗΣ (Τερζής): Κουέστα, Μαζικού, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Εμπακατά, Ετέμπο (84’ Ρουπ_, Πάλμα (67’ Ιρτούρμπε), Νταμπό, Νταρίντα, Γκαρσία (67’ Καμάτσο), Καμαρά

Διαιτητής: Αλιγιάρ Αγκάγιεφ

Βοηθοί: Ζεϊνέλ Ζεϊνέλοφ και Ακίφ Εμιρέλι.

Τέταρτος: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας)

VAR: Καμάλ Ουμουντλού, AVAR: Θεόφιλος Μωυσιάδης

To Top